Victor Ponta si-a inregistrat la tribunal noul partid, Pro Romania

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, cererea de inregistrare a partidului Pro Romania, informeaza Agerpres. Formatiunea este lansata de Victor Ponta, Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Pe 4 septembrie, Victor Ponta, Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu au anuntat lansarea unui nou proiect politic, Pro Romania. Noua formatiune a fost prezentata ca o alternativa la oferta partidelor.

“Vrem sa aducem experienta pe care noi am acumulat-o in actul de guvernare. Ceea ce inseamna dezvoltarea economica a tarii intr-un nou proiect politic sincer (…), pentru ca nu avem interese imediate.

Nu vrem sa intram la guvernare in 2017, sa daramam guverne, sa daramam partide. Nu avem un obiectiv nici pentru 2018, dar avem un mare obiectiv pentru anul 2019. La alegerile europarlamentare vrem sa demonstram ca am reusit sa facem ceea ce ne-am propus! Adica sa punem pe primul loc calitatea, si nu cantitatea. Noi suntem uniti de ideea de a avea o guvernare si o politica corecta. Cei care guverneaza astazi au demonstrat ca sunt uniti de interese”, declara atunci deputatul Daniel Constantin.

Deputatul Sorin Cimpeanu a amintit ca nu a fost antrenat in politica in perioada in care a ocupat functii guvernamentale.

“Din perspectiva mea, a face politica altfel inseamna un lucru foarte greu. Sa pui mai presus de interesele personale si de grup interesul general. A face politica altfel inseamna a sustine orice proiect benefic, logic, coerent pentru tara”, a afirmat atunci Cimpeanu.

Ponta a declarat ca, impreuna cu colegii sai, va reusi sa faca “o politica altfel de care Romania are mare nevoie”. “Imediat dupa lansarea acestui proiect vom incerca sa avem alaturi cat mai multi dintre oamenii care au experienta guvernamentala. Oameni cu experienta politica, care ne pot ajuta sa scriem agenda politica 2020, pentru ca vom participa la alegeri.

Nu mi-am propus nici sa rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD, pentru ca acolo am crescut politic. Nu ne intereseaza nicio functie. Vrem sa ne aratam experienta si sa construim o societate echilibrata”, a adaugat Ponta.

Sursa foto: adevarul