VICTOR PONTA si-a turnat cenusa in cap: Regret ca nu au putut vota toti ROMANII din Diaspora

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in dezbaterea din plenul Camerei Deputatilor, ca regreta ca cetatenii romani din diaspora nu au putut vota, a platit pretul politic si a facut apel la partide sa adopte cadrul legislativ necesar: votul electronic si desemnarea unei institutii nepolitice pentru organizarea votului.

“Mulumesc tuturor care au votat din diaspora, indiferent pentru care candidat. Vreau sa spun inca o data ca regret faptul ca nu toti au putut vota, ca am platit pretul politic, dar imi permit sa atrag atentia ca cei care au votat in diaspora nu stiu daca au venit, sigur au votat cu candidatul Klaus Iohannis majoritatea, mai putin cu mine, dar nu cred ca au venit neaparat de dragul unor partide politice care vorbesc in numele diaspora”, a spus Ponta.

CITESTE SI: ORBAN: Am crezut ca PONTA si-a pastrat decenta si va demisiona. M-am inselat! Nu a inteles nimic 

El a aratat ca partidele politice trebuie sa adopte legislatia necesara pentru participarea la vot, aratand ca votul electronic este solutia tehnologica care trebui decisa.

“Cred ca este de datoria celor reprezentanti in Parlament, toate grupurilor politice sa adopte aceste masuri legislative, unu – crearea cadrului de vot modern, de participare la vot si doi – atributii pentru o institutie nepolitica care sa organizeze votul astfel incat urmatoarele alegeri sa aiba alte teme politice”, a adaugat Ponta.

CITESTE SI: VICTOR PONTA va explica in plenul Camerei Deputatilor haosul din DIASPORA la PREZIDENTIALE 

Sursa foto: realitatea.net