Victor Ponta si Constantin Nita, oficial ministri interimari dupa ce Basescu a semnat decretele

Victor Ponta, premierul Romaniei, si Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, au devenit oficial ministri interimari la Finante, respectiv Economie, dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretele de numire.

Astfel, seful statului a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Daniel Chitoiu de la Ministerul de Finante si decretul prin care Victor Ponta este desemnat premier, ministru interimar al Finantelor si viceprim-ministru.

Traian Basescu a semnat si decretele prin care a luat act de demisia lui Andrei Gerea din functia de ministru al Economiei si decretul prin care Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie preia si interimatul la Ministerul Economiei.

Citeste si: Premierul a desemnat ministrii interimari: Nita la Economie, Ponta la Finante. Propunerile, trimise la Cotroceni

Victor Ponta a mai detinut interimatul in Guvernul Ponta I la Justitie (6 august 2012 – 23 august 2012) si Sanatate (3 octombrie 2012 – 6 noiembrie 2012), iar in Guvernul Ponta II a ocupat interimatul la Justitie (28 martie 2013 – 15 aprilie 2013) si Transporturi (12 iulie 2013 – 26 august 2013).

Crin Antonescu si Victor Ponta au discutat, miercuri, la sediul Guvernului pe tema ministrilor demisionari, dar nu au ajuns la nicio intelegere.

In aceste conditii, ministrii Andrei Gerea si Daniel Chitoiu si-au inregistrat oficial demisiile, iar premierul a anuntat ca preia interimatul la Finante, iar Constantin Nita (PSD) interimatul la Economie.

Sursa foto: presidency.ro