PONTA: NU se va mari nicio TAXA si niciun IMPOZIT in 2015. Exista un ACORD de PRINCIPIU cu FMI. UPDATE

Premierul VICTOR PONTA alaturi de ministrul Finantelor IOANA PETRESCU si ministrul delegat pentru Buget DARIUS VALCOV si delegatia Fondului Monetar International (FMI) s-au intalnit, pentru a patra oara in ultimele 24 de ore, marti dimineata, la sediul Guvernului de la palatul Victoria. Noutatea de astazi o reprezinta aparitia la negocierile pentru BUGETUL pentru 2015 a reprezentantilor ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

UPDATE 12.07: “Acordul de principiu pentru BUGETUL pe 2015, pentru ca discutiile tehnice continua astazi si maine, se refera la urmatoarele aspecte. Nu se construieste bugetul pe baza unei taxe suplimentare sau vreunui impozit nou. COTA UNICA de 16% ramane la fel. Se va reduce taxa speciala pe constructii de la 1,5% la 1 %. REDUCEREA CAS cu 5 % ramane in vigoare si in 2015. DUBLAREA ALOCATIILOR pentru copii din familii cu bugete reduse. Reintrarea in plata a drepturilor alocate si blocate temporar pentru revolutionari. BUGETUL pe 2015 nu se va construi pe nicio TAXA sau IMPOZIT suplimentar. Vom inchide datoriile BUGETULUI cauzate de procesele pierdute de EXECUTIV cu diverse categorii de BUGETARI“, a declarat VICTOR PONTA intr-o declaratie de presa la Guvern.

DEFICITUL BUGETAR este de 1,83% din PIB. S-a estimat pentru 2015 o CRESTERE ECONOMICA de 2,5% din PIB. “, a continuat VICTOR PONTA.

UPDATE 11.00: Reprezentantii FMI, BM si CE au plecat de sediul GUVERNULUI dupa aproximativ o ora si jumatate de discutii cu reprezentantii Executivului pe marginea BUGETULUI pentru 2015. La Palatul Victoria, premierul VICTOR PONTA s-a intalnit, ulterior, cu ministrul Justitiei ROBERT CAZANCIUC si cu DEAN THOMPSON insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA pentru a discuta despre CONTROLUL JUDICIAR care a fost declarat, in urma cu cateva zile, NECONSTITUTIONAL de catre judecatorii CCR. DETALII AICI

Unul dintre punctele fierbinti ale dezbaterilor de marti il reprezinta MAJORAREA BUGETULUI pentru ARMATA, motivul principal pentru care americanii sunt prezenti azi la Palatul Victoria. 

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: economica.net