VICTOR PONTA si delegatia FMI s-au intalnit la PALATUL VICTORIA. FMI ACCEPTA conditiile GUVERNULUI. UPDATE

Premierul VICTOR PONTA, ministrul Finantelor IOANA PETRESCU si ministrul delegat pentru Buget DARIUS VALCOV s-au intalnit, luni dimineata, cu reprezentantii delegatiei FONDULUI MONETAR INTERNATIONAL (FMI) si ai BANCII MONDIALE (BM) la sediul Guvernului de la Palatul Victoria.

UPDATE 11.00: Potrivit unor surse citate de B1 Tv, membrii delegatiei FMI ar fi acceptat un DEFICIT BUGETAR de 1,4%!

Intalnirea nu era programata oficial, cele doua parti convenind pentru a se intalni cu scopul de a incerca sa ajunga o intelegere in vederea unui acord pe marginea DEFICITULUI BUGETAR.

RELUAREA NEGOCIERILOR se petrece dupa ce sambata si duminica au avut loc discutii dure intre cele doua parti. Executivul PONTA nu vrea sa cedeze in fata cerintelor reprezentantilor FMI privind nivelul DEFICITULUI BUGETAR pentru anul 2015.

Sambata, premierul VICTOR PONTA a reafirmat ca Guvernul nu va accepta un DEFICIT BUGETAR mai mic de 1,4 la suta in NEGOCIERILE cu DELEGATIA FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala.

Citeste si: Negocieri intre FMI si Guvern. Ponta: Nu vom accepta un deficit mai jos de 1,4%

Premierul VICTOR PONTA a sustinut ca “FMI se descarca pe elevul din ultima banca”. “Ei intotdeauna daca ne gasesc pe noi mai mici, stiti cum se face la elevul din ultima banca, pe ala se descarca multe lucruri. Nu, nu vom accepta niciun fel de DEFICIT BUGETAR mai jos de 1,4 si asa si 1,4 cum a fost semnat de domnul Basescu in 2011, dupa parerea mea a fost o mare greseala. Dar a fost, e semnat, nu avem cum sa-l schimbam. (…) Dar ceea ce este cel mai important este ca a fost o discutie foarte importanta in campania electorala, in special pe social media – vom schimba cota unica, vom aduce taxe. Vreau sa spun foarte clar, in buget, chiar si cu 1,4, nu se mareste absolut nicio taxa si niciun impozit. Si, de asemenea, a doua discutie, au fost pomeni electorale, in sensul ca am indexat pensiile si alocatiile pentru copii. Toate sunt cuprinse in buget”, a spus premierul.

Citeste si: VICTOR PONTA da vina pe TRAIAN BASESCU la NEGOCIERILE cu FMI

In schimb, FMI a solicitat un DEFICIT BUGETAR de 0,9 la suta din PIB pentru anul 2015.

Sursa foto: realitatea.net