VICTOR PONTA, interimar pana miercuri la Ministerul de Finante. Iohannis a semnat decretul. UPDATE

Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Klaus Iohannis despre situatia de la Ministerul Finantelor. Premierul a anuntat in cursul zilei de vineri ca va decide cu privire la preluarea interimatului la Finante doar dupa discutia cu Iohannis.

UPDATE 21:07: Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care il desemneaza pe premierul Victor Ponta ministru interimar al Finantelor Publice, informeaza Administratia Prezidentiala.

De asemenea, seful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Darius Valcov, ministrul Finantelor Publice, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului.

Update 20:30: Victor Ponta va asigura interimatul la Ministerul de Finante pana miercuri, 25 martie 2015. 

Voi asuma pana miercuri 25 martie interimatul la MFP! Dupa adoptarea Codurilor Fiscale voi inainta Presedintelui propunerea pentru noul ministru”, a scris Ponta, pe Twitter.

Victor Ponta i-a acceptat demisia fostului ministru al Finantelor Darius Valcov, acuzat de luare de mita de procurorii DNA. Potrivit unor surse, premierul urmeaza sa asigure interimatul ministerului pana cand Codul Fiscal si codul de procedura fiscala vor fi aprobate de catre Parlament.