VICTOR PONTA: Sper ca BUGETUL DE STAT sa fie PROMULGAT pana la 1 ianuarie

VICTOR PONTA

Premierul VICTOR PONTA a declarant marti, in cadrul sedintei de Guvern, ca BUGETUL DE STAT ar trebui PROMULGAT pana la 1 ianuarie, in caz contrar masurile adoptate de la inceputul anului viitor neputand intra in vigoare.

“Vreau sa multumesc tuturor ministrilor care au participat la dezbaterile din comisiile de specialitate privind BUGETUL. Din cate stiu, in toate comisiile votul a fost aproape unanim, inclusiv la bugetul asigurarilor sociale. Asta inseamna ca BUGETUL este bun acolo unde s-a discutat serios in comisiile de specialitate. Dupa aceea, votul politic din plen pana la un punct il inteleg, insa imi exprim speranta ca totusi sa avem BUGETUL PROMULGAT pana la 1 ianuarie pentru ca altfel efectele unei batalii pur politice, contestarea la Curtea Constitutionala, le stim cu totii, si anume nu pot intra in vigoare toate masurile adoptate de la 1 ianuarie. Este vorba de ceea ce oamenii asteapta de la noi, si profesorii, si medicii, si agricultura, si fondurile europene, toate celelalte. Repet, atata timp cat in comisiile de specialitate practic nu au fost voturi impotriva, inseamna ca acolo lucrurile s-au dezbatut serios. Sper doar sa avem la 1 ianuarie bugetul promulgat pentru a putea aplica ceea ce am adoptat”, a spus VICTOR PONTA.

Citeste si: GHEORGHE IALOMITIANU: VICTOR PONTA MINTE cand sustine ca nu va putea plati pensiile indexate din cauza contestarii bugetului

Premierul a mentionat, totodata, ca ultima sedinta de Guvern din acest va avea loc saptamana viitoare, in timp ce prima intalnire a ministrilor in Executiv in 2015 va fi programata dupa Anul Nou.

Citeste si: ALINA GORGHIU i-a transmis un AVERTISMENT in trei puncte premierului VICTOR PONTA

“Avem sedinta de Guvern din nou saptamana viitoare, in asa fel incat orice decizii luam sau sume mai sunt de alocat sa poata fi publicate in Monitorul Oficial sa fie folosite pana pe 31 decembrie. De asemenea, avem sedinta de Guvern imediat dupa Anul Nou, in prima saptamana”, a declarat prim-ministrul.