Victor Ponta: Subiectul Schengen trebuie tratat serios nu ca niste fraieri

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, ca nu il intereseaza ceea ce spune liderul PDL Cluj, Daniel Buda, care i-a cerut sa isi asume “esecul intrarii in Schengen” si sa demisioneze, el adaugand: “Ar trebui sa tratam serios subiectul Schengen, nu ca niste fraieri”, informeaza Mediafax.

“Cine e Daniel Buda? Ce zice Buda, sincer nu ma intereseaza, dar subiectul Schengen ma intereseaza si cred ca ar trebui sa-l tratam serios, nu ca niste fraieri, nu cum il trateaza domnul respectiv”, a spus Ponta, intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratiile liderului PDL Cluj, Daniel Buda, care i-a cerut sa-si asume “esecul intrarii in Schengen” si sa demisioneze.

Premierul a declarat ca Romania a fost respinsa sa intre in Schengen in 2011, cand premier era “prietenul lui Buda”.

“Lucrurile sunt foarte clare: Romania este pregatita nu doar tehnic, tehnic era pregatita de mai mult timp si am cheltuit o multime de bani pentru securizarea frontierelor, este pregatita si economic, si politic. Absolut toate lucrurile, inclusiv ce s-a adaugat pe parcurs, MCV, sunt in directia buna. Ce tinea de Romania s-a facut si se face si sunt convins ca, daca vine domnul Boc inapoi, tot aia o sa faca. Ce sa faca, saracul?”, a declarat Ponta.

Sursa foto: gov.ro