Victor Ponta: Sunt “49% sanse” sa candidez la alegerile prezidentiale

Premierul Victor Ponta a vorbit, luni seara, despre noul sau cabinet de ministri, despre numirea lui Calin Popescu Tariceanu in functia de presedinte al Senatului, precum si despre o eventuala candidatura a sa la alegerile prezidentiale.

Ponta a marturisit, intr-o emisiune de la Antena 3, ca sunt “49% sanse” sa candideze la alegerile prezidentiale si daca le-ar castiga, ar numi un premier de la un alt partid decat PSD, cel mai probabil un liberal.

Intrebat daca exista 50% sanse sa candideze, Victor Ponta a spus ca “sunt 49% sanse” sa candideze, adaugand ca “pana la 51% diferenta este uriasa”. “Am simtit-o cu totii in 2004 si 2009, cand domnul Basescu a castigat alegerile”, a adaugat premierul Victor Ponta.

Citeste si: Victor Ponta are trei favoriti pentru functia de presedinte al Romaniei 

“Daca eu as fi presedinte, cred ca functia de prim-ministru ar trebui sa revina altcuiva, nu tot unui reprezentant al PSD, tocmai in ideea in care nu vreau sa mai impartim lumea in cei care au puterea – de la PSD sau de la o anumita alianta si ceilalti care nu au acces. Dupa 9 ani si jumatate de razboi, vine perioada de constructie. La constructie trebuie sa puna toata lumea umarul”, a afirmat Victor Ponta.

Atunci cand a fost intrebat care ar putea fi candidatul sustinut de PSD la alegerile prezidentiale din iarna aceasta, seful Guvernului a vehiculat urmatoarele nume: Calin Popescu Tariceanu, Mugur Isarescu, Sorin Oprescu si Mircea Geoana.

Sursa foto: romanialibera.ro