VICTOR PONTA: Sunt convins ca DAN SOVA se va INTOARCE in Guvern dupa alegeri

Premierul VICTOR PONTA si-a exprimat, joi seara, convingerea ca purtatorul de cuvant al PSD, DAN SOVA, va reveni, dupa incheierea campaniei electorale, in structura Executivului.

Ponta nu a precizat insa daca DAN SOVA isi va relua mandatul la Ministerul Transporturilor sau daca se va ocupa de un alt portofoliu.

“Sunt multumit (de performanta lui DAN SOVA ca ministru al Transporturilor — n.r.). DAN SOVA a avut un mandat foarte greu, insa nu mergeau amandoua — si pozitia de ministru la un portofoliu foarte dificil si o pozitie politica pregnanta in campania electorala, motiv pentru care am fost de acord cu optiunea lui. Sunt convins ca Dan Sova, dupa alegerile prezidentiale, se va intoarce in Guvern. Nu stiu pe ce pozitie”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Citeste si: DAN SOVA: Ponta a fost la DATORIE toata ziua, a pus PROBLEMELE TARII pe prim-plan

Referitor la vicepresedintele PSD IOAN RUS, cel care l-a inlocuit pe DAN SOVA la Ministerul Transporturilor, premierul a spus ca se asteapta de la acesta sa continue proiectele deja incepute astfel incat sa lege Romania de Europa prin noi autostrazi.

Citeste si: Dan Sova, MANDRU de felul in care s-a prezentat Victor Ponta la intalnirea de la Cotroceni

“Astept de la domnul Rus, un om cu foarte mare experienta, sa gestioneze un domeniu extrem de greu si de complicat pentru ca la MT ai foarte multe responsabilitati si foarte putine puteri. Sa creioneze o strategie eficienta sau sa continue proiectele existente si mai ales sa se preocupe personal de legarea Transilvaniei de vechiul regat — Comarnic-Brasov, Sibiu-Pitesti, Targu Mures-Iasi. (…) Legatura restului Romaniei cu Europa si legatura Sibiului, Clujului, a Brasovului cu Europa este esentiala pentru dezvoltarea noastra viitoare”, a mai declarat VICTOR PONTA.