Victor Ponta: Sunt convins ca Traian Basescu va semna memorandumul cu FMI, acciza pe carburant se aplica de la 1 aprilie

Victor Ponta a declarat, astazi, ca presedintele Traina Basescu va semna memorandumul cu FMI, cata vreme in textul scrisorii de intentie nu este prevazuta acciza de 7 eurocenti pe litru la carburanti. Declaratia a avut loc dupa intalnirea premierului cu reprezentantii Fondului.

“Eu cred ca, pana la urma, presedintele, dincolo de jocul politic, politicianist si electoral, va intelege ca interesul Romaniei este sa aiba un acord functional, atat cu Comisia Europeana, cat si cu Fondul Monetar International”, a afirmat prim-ministrul, precizand ca presedintele ar fi oferit garantii privind semnarea memorandumului reprezentantilor FMI, cu care s-a intalnit duminica seara.

Victor Ponta a adaugat ca acciza pe carburant se va aplica de la 1 aprilie. “De asemenea, in scrisoarea de intentie si memorandum vom avea trecut foarte clar faptul ca in cursul urmatoarei misiuni, din luna aprilie, pana atunci Guvernul vine cu masurile si metodologia de implementare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit si speram ca, in acest fel, mesajele, atat pentru populatie cat si pentru economia privata, sa pastreze Romania pe trendul pozitiv de crestere economica si de reducere a decalajelor sociale”, a mai spus Victor  Ponta.

Citeste si: Traian Basescu, in continuare nemultumit de acciza suplimentara la carburanti