VICTOR PONTA: Sustin ideea alocarii de 2% din PIB pentru cheltuielile de APARARE

Premierul VICTOR PONTA a declarat miercuri ca sustine propunerea lansata de presedintele KLAUS IOHANNIS privind incheierea unui pact transpartinic pentru ALOCAREA a 2% din PIB pentru CHELTUIELILE de APARARE din 2017 si ca Guvernul va trebui incepand din 2016 sa construiasca bugetul in acest sens.

“Asa cum am facut din 2012, in fiecare an mai multi bani alocati pentru APARARE, trebuie sa continuam si in 2016 si acea idee a unui pact transpartinic pentru a se ajunge la 2% din PIB pentru CHELTUIELI de APARARE, o spun in avans, si din punct de vedere politic, ca sustin aceasta idee, iar noi din 2016 va trebui sa construim BUGETUL in acest sens”, a declarat premierul in cadrul sedintei de guvern.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Voi incepe CONSULTARI CU PARTIDELE pentru asigurarea unui PRAG MINIMAL de 2% pentru Armata. UPDATE 

Presedintele KLAUS IOHANNIS a anuntat marti, la MApN, ca va declansa consultari cu partidele parlamentare in vederea incheierii unui acord cu scopul asigurarii in 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Aparare si pastrarii acestui obiectiv pentru cel putin 10 ani.

CITESTE SI: Ponta: Prietenia cu China, o mare oportunitate pentru Romania 

Sursa foto: adevarul.ro