VICTOR PONTA sustine comisia lui TARICEANU de “EVALUARE a DEMOCRATIEI”

Liderul PSD, premierul VICTOR PONTA, a declarat ca sustine propunerea lui TARICEANU de infiintare a unei comisii pentru “evaluarea democratiei, a statului de drept”, aratand ca Parlamentul nu va cenzura actiunile justitiei, dar poate arata ca exista o problema care trebuie indreptata.

“Nu Parlamentul trebuie sa cenzureze justitia, dar in acelasi timp – si asta e ce am inteles eu din propunerea lui Tariceanu si, din punctul asta de vedere, cred ca e o propunere buna – Parlamentul este singurul, alaturi de presedinte, ales direct de catre oameni”, a spus Ponta la Antena 3, aratand ca in toate statele democratice sunt infiintate comisii parlamentare pentru rezolvarea si prevenirea anumitor probleme.

CITESTE SI: TARICEANU a propus CEx PSD o comisie pentru “EVALUAREA DEMOCRATIEI”: CCR si JUSTITIA ataca Parlamentul

PONTA a aratat ca Parlamentul nu va cenzura actiunile justitiei, dar poate arata ca exista o problema care trebuie indreptata.

“Ideea ca Parlamentul doar voteaza legi este gresita. Parlamentul ii reprezinta pe oameni. Are si functia legislativa, dar nu intamplator numeste Guvernul, pe membrii CSM, face multe alte lucruri pentru a-i reprezenta pe oameni”, a adaugat PONTA.

El a aratat ca l-a invidiat pe TARICEANU pentru libertatea sa in a spune lucruri pe care el s-a abtinut sa le prezinte, pentru a nu se interpreta ca prim-ministrul sau PSD se implica in justitie.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a confirmat INTALNIREA cu AMBASADORII. Ce le-a transmis PREMIERUL. UPDATE

CALIN POPESCU TARICEANU a propus in Comitetul Executiv al PSD crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar pentru “evaluarea democratiei, a statului de drept”, spunand ca, in opinia sa, Curtea Constitutionala si puterea judecatoreasca ataca suveranitatea si deciziile Parlamentului.

Sursa foto www.agrepres.ro