Victor Ponta: Traian Basescu santajeaza Parlamentul si Guvernul ca sa scape de Comisia Calarasi

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, marti, pe presedintele Traian Basescu ca vrea sa santajeze Parlamentul si Guvernul pentru a scapa de ancheta comisiei de la Calarasi, pentru terenul achizitionat de fiica sa, Ioana.

“Bugetul se va vota in datele sale cum am discutat cu FMI, apoi va merge la presedinte, vedem ce va face el, daca il va respinge. Vom trece si peste aceasta criza”, a spus prim-ministrul.

Victor Ponta a opinat ca prin respingerea bugetului si refuzul semnarii memorandumului cu FMI si Comisia Europeana, Basescu vrea sa scape de ancheta comisiei pentru investigarea achizitiei terenului din Calarasi de catre fiica cea mare a presedintelui, Ioana Baescu.

“Pentru mine lucrurile sunt clare, presedintele vrea sa santajeze Parlamentul si Guvernul ca sa nu mai facem comisia de la Calarasi. E un mod individualist si egoist de a abuza de functie, daca Parlamentul va ceda santajului, eu nu voi face acest lucru. E cel mai urat lucru facut de Basescu.

FMI a anuntat ca si-a anulat sedinta boardului din decembrie in care trebui sa aprobe scrisoarea si memorandumul. Nu avem niciun efect direct din suspendarea acordului, doar pierderea 10% la cofinantare de la UE, adica 1,7 miliarde de lei pe an, 150 milioane de lei pe luna pentru ca in loc de 95% cofinantare de la Comisia European, primim doar 85%. De la FMI nu luam bani. Sunt dispus sa merg la presedinte cu bugetul”, le-a mai spus Ponta jurnalistilor, inainte de a intra la Parlament, unde si-a inceput discursul legat de dezbaterile pe buget.

Sursa foto: gov.ro