VICTOR PONTA: Trebuie schimbat APROAPE TOT din ce s-a intamplat din punct de vedere politic sub Basescu

Premierul VICTOR PONTA a declarat luni, la Antena 3, ca ar trebui schimbat 90-95 la suta din ceea ce s-a intamplat din punct de vedere politic in timpul mandatelor lui TRAIAN BASESCU, adaugand ca actualul sef al statului va raspunde in fata legii dupa alegerile prezidentiale pentru “lucrurile rele pe care le-a facut”.

“Stie ca, daca voi fi presedinte, daca sistemul sau va putea fi schimbat, in primul si in primul rand el, personal, va raspunde in fata legii pentru o parte dintre lucrurile rele, din pacate nu pentru toate, acolo va raspunde in fata lui Dumnezeu, va raspunde in fata legii personal pentru nenumaratele lucruri rele pe care le-a facut Romaniei. (…) De cand sunt lider PSD, opozant al domniei sale, a incercat in ceea ce ma priveste toate metodele pe care le-a folosit cu alti adversarii politici: a dezgropat diverse lucruri din trecutul meu, a incercat sa imi faca dosare penale, m-a calomniat, m-a ademenit, ori nu a reusit acest lucru. (…) Categoric, in noiembrie, discutia, alegerea fundamentala este daca ramanem cu acelasi sistem Traian Basescu — nu mai este Basescu presedinte, s-ar putea sa fie prim-ministru sau lider al ACL, cum se numeste acum aceasta alianta a partidelor domniei sale, — sau schimbam toate lucrurile rele care sunt legate direct de Traian Basescu, de oamenii lui Traian Basescu. Din punctul meu de vedere, trebuie schimbat aproape 90-95 la suta din ceea ce s-a intamplat din punct de vedere politic sub Traian Basescu”, a afirmat Ponta.

Citeste si: VICTOR PONTA: Modelul economic al USL a dus la CRESTERE ECONOMICA

Potrivit premierului, presedintele l-a identificat ca adversar politic in aceeasi masura ca si pe fostul prim-ministru CALIN POPESCU-TARICEANU. “M-a identificat pe mine ca adversar politic in aceeasi masura in care l-a identificat pe domnul Tariceanu, pentru ca suntem cei doi prim-ministri care nu am cedat si care am incercat fiecare cu mai mult sau mai putin succes sa oprim o parte din relele pe care le-au facut Traian Basescu si oamenii sai”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Citeste si: VICTOR PONTA: Eu incerc sa am o RELATIE BUNA cu toata mass-media

In opinia sa, “batalia” in alegerile prezidentiale va fi “pe viata si pe moarte”. “Batalia este pe viata si pe moarte cum s-ar spune si stie foarte bine ca, daca voi ajunge presedinte, daca vom reusi sa ii schimbam sistemul, toate lucrurile rele pe care le-a facut vor fi macar condamnate, daca nu toate reparate. O parte am reusit sa le reparam, altele nu, altele cer timp, altele nu mai pot fi reparate niciodata, pentru ca ma gandesc cate destine persoanele au fost distruse atunci in 2010 cand s-au taiat pensiile, salariile. Ma gandesc la oamenii care au fost persecutati, care au avut de suferit si, probabil, nimeni nu le mai da inapoi acei ani. S-a desfiintat Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati si trebuie cumva sa gasim o solutie de a o reinfiinta. In ceea ce priveste fostii detinuti politic acolo am schimbat legea si vom avea o structura guvernamentala care le va gestiona problemele”, a completat prim-ministrul.