Victor Ponta, un nou moment electoral: A donat sange la un centru de transfuzii din Tulcea

Premierul Victor Ponta a donat sange la Tulcea, la un centru de transfuzii, inainte de sedinta informala a liderilor PSD legata de strategia pentru campania prezidentiala, acesta declarand ca nu a mancat si nu a consumat alcool in ultimele 24 de ore.

“Efortul pe care mass-media l-a facut, de a atrage atentia asupra problemei care exista (in privinta deficitului de sange, n.r.) a avut efect si sunt foarte multi romani care au raspuns pozitiv”, a declarat Ponta in privinta campaniei legata de donarea de sange.

Premierul a fost intrebat daca nu a mancat nimic de dimineata si daca a respectat conditiile impuse inaintea donarii de sange.

“Nu am mancat de dimineata. Am respectat absolut toate regulile, nu am consumat alcool in ultimele 24 de ore. Singura regula pe care nu o sa o respect, mi-a spus ca am dreptul la o zi libera (…) ziua libera o sa o iau pe 17 noiembrie”, a spus Ponta, referindu-se la a doua zi dupa turul doi al alegerilor prezidentiale.

Citeste si: Ministrul Sanatatii, dupa ce a donat sange: Vom reinfiinta centrele mari de donare de la Spitalul Fundeni, Universitar si la Bagdasar

STIRE INITIALA: Premierul Victor Ponta a ajuns vineri, in jurul orei 10.45, la Spitalul din Tulcea pentru a dona sange. Asta dupa ce, ieri, cinci ministri au donat sange, in cadrul unei campanii de constientizare a crizei de sange cu care se confrunta Romania in aceasta perioada.

Victor Ponta va face declaratii dupa la finalul procesului de donare de sange. Vom reveni cu detalii.

Ministrii Sanatatii, Nicolae Banicioiu, de Externe, Titus Corlatean, Finantelor, Ioana Petrescu, Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si Justitiei, Robert Cazanciuc, au mers, joi, sa doneze sange, la Centrul de Transfuzie Sanguina (CTS) Bucuresti, dupa apelul facut in acest sens de cel dintai, dat fiind deficitul de sange din spitale in perioada de vara.

In afara de Eugen Teodorovici, respins la donare pentru ca lua antibiotice pentru o raceala, toti ceilalti patru membri ai Guvernului au donat. Si ministrul Apararii, Mircea Dusa, a donat joi sange, la Spitalul Militar. 

Nicolae Banicioiu a declarat, la plecarea de la Centrul de Transfuzie, ca se bucura de roadele apelului la donare facut de el in urma cu doua zile.