VICTOR PONTA: Unul dintre subiectele discutate cu KLAUS IOHANNIS a fost sprijinirea parcursului proeuropean al REPUBLICII MOLDOVA

Premierul VICTOR PONTA a declarat marti ca unul dintre subiectele abordate la intalnirea de la Cotroceni cu presedintele KLAUS IOHANNIS a fost cel privind sprijinirea si in 2015 a parcursului european al Republicii Moldova prin continuarea proiectelor bilaterale derulate in domenii precum educatie, infrastructura sau IT.

“Legat de obligatiile noastre internationale si regionale, inca o data vreau sa transmit un mesaj de sprijin total pentru Republica Moldova, pentru Guvernul proeuropean. A fost unul din subiectele pe care le-am discutat ieri si cu presedintele Iohannis. Si anume, ca impreuna, presedinte, noi, Guvernul, toate structurile politice si administrative din Romania, si in 2015 trebuie sa facem ceea ce am facut si in 2014 sau chiar mai mult pentru Moldova. In asa fel incat parcursul proeuropean, actiunile Guvernului Leanca sa mearga in aceeasi directie. Pentru noi este cel mai important obiectiv”, a declarat premierul in sedinta de guvern.

Ponta le-a cerut in context ministrilor de linie sa continue proiectele bilaterale incepute in domenii precum educatia sau infrastructura cu Guvernul de la Chisinau.

Prima consultare institutionala cu presedintele KLAUS IOHANNIS a fost una “extrem de utila, serioasa si eficienta”, a apreciat premierul VICTOR PONTA luni pe contul sau de pe o retea de socializare la finalul intalnirii de la Cotroceni cu seful statului.

Intalnirea dintre presedintele KLAUS IOHANNIS si premierul VICTOR PONTA care a avut loc luni la Palatul Cotroceni s-a incheiat dupa mai mult de o ora de discutii.