Victor Ponta: USL functioneaza si nu se rupe

Victor Ponta a oferit in aceasta seara garantii ca USL nu se va rupe, indiferent de decizia pe care PNL o va lua cu privire la dosarul Calarasi. Premierul a confirmat faptul ca joi partenerii liberali din coalitie vor decide daca sunt de acord cu formarea comisiei de ancheta in acest dosar.

“Eu am vorbit cu Antonescu la telefon luni. Am discutat despre comisii de ancheta. Astazi eu am vorbit de ancheta mare, dansul a inteles ca e vorba de comisia din Senat. A fost o neintelegere. Daca ieri ne vedeam, nu mai exista aceasta neintelegere. Maine e intalnirea PNL-ului. Nu e vorba despre o persoana privata, Ioana Basescu, e vorba de o comisie ca sa studieze cum s-a retrocedat terenul. Prin diverse acte s-a tot plimbat acel teren. Pana la urma trebuie sa aflam adevarul”, a declarat Victor Ponta.

“Daca mane sunt si ei de acord, saptamana viitoare se va depune cererea pentru comisie. Au lucrat colegii mei parlamentari un draf. O sa ii rog ca maine sa il transmita si colegilor din PNL. USL-ul functioneaza. Dupa ce se formeaza comisia, isi va face programul. Eu nu voi face parte din aceasta comisie. Noi asteptam raspunsul celor de la PNL si vom actiona in consecinta. Daca nu exista majoritatea in Parlament nu se formeaza nicio comisie”, a concluzionat premierul.