VICTOR PONTA si-a ANULAT VIZITA la CHISINAU. UPDATE

MESAJ 1 MAI, VICTOR PONTA, ROMANIA, PREMIER ROMANIA, ROMANIA TARA MUNCITORILOR

Premierul VICTOR PONTA va efectua, marti, o VIZITA PRIVATA la CHISINAU, informeaza surse politice pentru presa din Republica Moldova. Astfel, primul ministru va ajunge in capitala tarii vecine mai rapid decat presedintele KLAUS IOHANNIS, cel care si-a amanat vizita anuntata pentru zilele de 22 si 23 ianuarie.

UPDATE 14.10: ANULAREA  vizitei a fost anuntata pe site-ul modovean Unimedia.info, care a relatat faptul ca prim-ministrul Romaniei VICTOR PONTA si-ar fi AMANAT VIZITA neoficiala pe care urma sa o intreprinda in dupa-amiaza zilei de marti, la Chisinau.

Contactat de Unimedia, consilierul premierului roman, RADU MAGDIN a promis ca va reveni cu detalii. Motivul pentru care PONTA si-a ANULAT VIZITA in Republica Moldova fiind instabilitatea politica din tara vecina, au declarat pentru agentia Mediafax surse politice.

KLAUS IOHANNIS a discutat, luni seara, cu omologul sau NICOLAE TIMOFTI, cei doi vorbind despre motivul pentru care presedintele Romaniei si-a amanat vizita de la Chisinau, invocandu-se instabilitatea politica din Republica Moldova.

CITESTE SI: Comitetul Executiv National (CExN) al PSD, programat in 30 si 31 ianuarie

Surse politice precizeaza ca VICTOR PONTA doreste sa aiba o discutie cu partidele pro-europene din Republica Moldova. “Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizita”, au precizat surse politice Unimedia.info.

In aceeasi ordine de idei, Radio Chisinau informeaza, citand surse din cadrul partidelor proeuropene, ca un grup de politicieni europeni se va afla, marti, la Chisinau, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situatia politica din Republica Moldova.

Potrivit surselor, din delegatie fac parte premierul roman VICTOR PONTA, presedintele comisiei pentru politica externa a Parlamentului European, ELMAR BROK, presedintele Aliantei Partidelor Liberale si Democrate pentru Europa (ALDE), GRAHAM WATSON, precum si un reprezentant al socialistilor europeni.

CITESTE SI: Iohannis si-a anulat oficial vizita in Republica Moldova 

Sedinta de urgenta ar urma sa aiba loc la Aeroportul din Chisinau cu incepere de la ora 12.00.

Formatiunile politice proeuropene de la Chisinau nu au reusit inca sa ajunga la un acord dupa alegerile parlamentare care au avut loc in data de 30 noiembrie anul trecut.

Sursa foto: realitatea.net