VICTOR PONTA va explica in plenul Camerei Deputatilor haosul din DIASPORA la PREZIDENTIALE

In plenul Camerei Deputatilor are loc, marti dimineata, o dezbatere pe tema votului din diaspora, solicitata de PNL, la care a fost invitat sa participe si premierul Victor Ponta, informeaza Agerpres.

“Dezbaterea politica ceruta de PNL va avea loc marti, la ora 10,00. Cred ca premierul a confirmat ca va fi prezent, oricum e obligat sa vina, conform Regulamentului Camerei, si, mai mult ca sigur, domnul prim-ministru va fi prezent”, a spus secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, dupa sedinta Biroului permanent de luni, scrie Agerpres.

CITESTE SI: REZULTATE FINALE DIASPORA: VICTOR PONTA a castigat intr-o singura tara 

Premierul Victor Ponta si noul ministru de Externe au fost invitati, saptamana trecuta, in plenul Camerei Deputatilor, la o dezbatere asupra votului din diaspora. 

Potrivit solicitarii inaintate de grupul deputatilor PNL Biroului permanent al Camerei Deputatilor, tema dezbaterii o reprezinta “organizarea deplorabila, de catre Guvernul Romaniei, in sectiile de vot din strainatate a celor doua tururi de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei”.

CITESTE SI: BASESCU a DEZVALUIT cine este VINOVAT de haosul de la VOTUL din DIASPORA: Nu amabasadorii sunt de vina! 

“Consideram absolut necesara si urgenta o astfel de dezbatere in contextul in care dreptul constitutional la vot al zecilor de mii de romani din strainatate a fost in mod flagrant incalcat prin faptul ca nu au putut vota, iar imaginea Romaniei in plan international a avut enorm de suferit. Modul defectuos in care Guvernul Ponta a organizat procesul electoral in strainatate a condus chiar si la aparitia unor situatii in care cetatenii romani care s-au prezentat la vot si nu au putut vota au fost umiliti si bruscati ajungandu-se inclusiv la confruntari cu fortele de ordine locale”, se arata in cererea liberalilor.

Sursa foto: adevarul.ro