VICTOR PONTA va fi candidatul PSD la alegerile prezidentiale – Surse

Schimbarea majoritatii in CGMB va bloca Bucurestiul si primariile de sector, afirma premierul Ponta

Premierul Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile prezidentiale din toamna, transmit surse politice. Asta dupa ce s-a stabilit ca in PSD sa nu mai fie alegeri preliminare, insa un anunt oficial va fi facut pe 1 august.

Decizia a fost luata luni, la finalul sedintei Consiliului Executiv National (CExN) de la Orastie, social-democratii stabilind ca anuntul oficial privind candidatul PSD la Cotroceni sa fie facut pe 1 august.

Liderii din teritoriu au spus in sedinta la unison ca ar fi mai bine ca PSD sa nominalizeze un singur candidat, astfel incat sa se evite disputele politice din interior.

Citeste si: Mircea Geoana nu mai candideaza la alegerile prezidentiale

Mircea Geoana ar fi vrut sa candideze la alegerile prezidentiale, insa baronii locali din PSD au spus ca nu vor acest lucru. Putin mai tarziu, Geoana a declarat ca isi retrage intentia de a candida si il sustine pe premierul Victor Ponta in cursa pentru Cotroceni, deoarece pune interesul partidului pe primul loc.

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD s-a reunit, luni, in sedinta la Orastie. Social-democratii vor sa stabileasca un calendar al actiunilor pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din partea PSD, dar si pentru o discutie intre ministrii PSD si reprezentantii filialelor din teritoriu. 

Candidatul PSD la alegerile PREZIDENTIALE va fi stabilit la 1 august. Baronii din PSD nu il vor pe Geoana