VICTOR PONTA va incepe o vizita oficiala in Republica Serbia

Premierul VICTOR PONTA incepe miercuri o VIZITA OFICIALA de doua zile in Republica Serbia, la invitatia omologului sau, ALEKSANDAR VUCIC, unde va avea o intrevedere si cu presedintele sarb, TOMISLAV NIKOLIC, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

VICTOR PONTA va efectua, impreuna cu omologul sarb, o deplasare la Bor, in Valea Timocului, unde se va intalni cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din zona, precizeaza sursa citata. 

“Vizita reconfirma angajamentul comun pentru intensificarea dialogului politic si pentru consolidarea RELATIEI BILATERALE. Discutiile se vor concentra cu prioritate pe promovarea unor PROIECTE DE COOPERARE, in domeniul economic, dar si in alte sectoare precum AFACERI interne, cooperare transfrontaliera, mediu, turism, etc., precum si pe sprijinul concret pe care ROMANIA il acorda SERBIEI in procesul de aderare la UNIUNEA EUROPEANA (UE).

Vor fi abordate modalitatile de intensificare a DIALOGULUI MINISTERIAL, cooperarea in cadrul Strategiei Dunarii, aspecte legate de minoritatea romaneasca din SERBIA si coordonarea in cadrul formatelor de COOPERARE REGIONALA. Pe agenda de discutii vor figura, de asemenea, situatia din vecinatatea estica si evolutiile recente din Balcanii de Vest”, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Din delegatia romana mai fac parte viceprim-ministrul GABRIEL OPREA, ministrul Afacerilor Interne, si ministrul Afacerilor Externe, TITUS CORLATEAN.

Sursa foto: gov.ro