Victor Ponta va participa la sedinta CSAT de astazi

Premierul Victor Ponta va participa la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), programata pentru marti, de la ora 15.00, informeaza biroul de presa al Guvernului.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT de astazi se afla raportul premierului privind masurile adoptate de Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni internationale, participarea Romaniei la misiunile derulate sub egida Uniunii Europene, stadiul si perspectivele pentru implementarea Strategiei nationalei in domeniul capacitatilor civile, strategia industriei nationale de securitate.

De asemenea, pe lista sunt mentionate si subiecte precum stadiul indeplinirii Programului multianual de restabilire a capacitatii de lupta a Armatei Romaniei pentru perioada 2013 – 2016 si în perspectiva pâna în anul 2012, planul de intrebuintare a fortelor armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului roman in anul 2014, situatia actuala a Fondului National de Adapostire a Populatiei.

In sedinta de astazi a Consiliului se va discuta si programul de activitate al CSAT pentru anul 2014.

“Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala”, precizeaza Administratia prezidentiala.