Victor Ponta va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor: Imi pare rau ca pierd un ministru eficient!

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri,  ca va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor, dupa ce Relu Fenechiu a fost condamnat de magistratii ICCJ la 5 ani de inchisoare cu executare si la 3 ani de interzicere a drepturilor civile.

Ponta a declarat, intr-o interventie telefonica la RTV, ca Relu Fenechiu l-a informat ca “nu doreste sa continue” activitatea in guvern, in urma deciziei date astazi de magistrati.

“Am discutat cu Relu Fenechiu, mi-a confirmat ca in aceste conditii nu doreste sa continue. Conform Constitutiei, voi propune presedintelui sa ia act de decizie”, a declarat Ponta.

Acesta a adaugat ca isi va asuma portofoliul de ministru al Transporturilor pana cand PNL va face o propunere pentru aceasta functie.

Intrebat daca ii pare rau ca l-a numit ministru pe Relu Fenechiu, primul ministru a raspuns: “Nu, imi pare rau de condamnare”. Premierul si-a exprimat regretul ca pierde un ministru bun.

“In cele sase luni a fost unul din ministrii cei mai eficienti, a gestionat foarte bine situatia. Imi pare rau ca pierd un ministru eficient si foarte bun”, a mai spus Ponta.