VICTOR PONTA va prezenta Parlamentului principalele PRIORITATI ALE GUVERNULUI

Victor Ponta: Un program de investitii in sistemul penitenciar necesita o pauza cu ipocrizia si populismul

Premierul VICTOR PONTA a anuntat luni ca va prezenta celor doua Camere ale Parlamentului principalele PRIORITATI ALE GUVERNULUI pentru sesiunea de primavara a Legislativului.

“In calitate de prim-ministru, voi dori sa prezint celor doua Camere ale Parlamentului, in prima saptamana de la reluarea sesiunii, saptamana 1-8 februarie, principalele PRIORITATI ALE GUVERNULUI pentru sesiunea de primavara a Parlamentului, actele normative pe care dorim sa le transmitem spre aprobare — si aici vorbesc in primul rand de Codul fiscal si Codul de procedura fiscala — in asa fel incat sa existe o coordonare intre actiunile si prioritatile Guvernului si cele ale Parlamentului”, a declarat VICTOR PONTA, la sediul central al PSD.

El a precizat ca in cadrul Biroului Permanent National al PSD au fost desemnati responsabilii din partea partidului pentru principalele proiecte politice ale inceputului de an referitoare la continuarea procesului de revizuire a Constitutiei. “Aici, domnul senator Chelaru si un grup de alti colegi vor lucra, iar intentia noastra este de a finaliza textul de revizuire a Constitutiei, de a-l dezbate in cadrul comisiei si dupa aceea in plenul Parlamentului si de a incerca in anul 2015 sa facem acele modificari pe care toate fortele politice au anuntat ca le doresc, dar din cauza contextului electoral in 2014 au fost intarziate”, a aratat VICTOR PONTA.

Citeste si: VICTOR PONTA: CONGRESUL PSD nu va mai avea loc in martie

Referitor la sistemul electoral, BPN al PSD a decis ca presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, sa coordoneze grupul de lucru al partidului, precum si pozitiile politice.

“Aici, pentru a avea un nou cod electoral, referitor la modul in care sunt alesi parlamentarii, alesii locali, in asa fel incat sa putem sa intram in anul 2016 cu un sistem foarte clar si un sistem mult imbunatatit fata de ceea ce am avut in acest moment. Conform deciziei CCR, dupa cum stiti foarte bine, trebuie adoptata noua lege cu cel putin un an inainte de data alegerilor, pentru a putea fi aplicata in 2016”, a mentionat VICTOR PONTA, potrivit Agerpres.

Citeste si: VICTOR PONTA vrea modificarea statutului PSD pentru SANCTIONAREA membrilor care au probleme cu Justita

Un alt proiect pe care social-democratii doresc sa-l duca mai departe, in 2015, este cel privind reforma administrativ teritoriala, descentralizarea si regionalizarea. “Este un alt proiect in care dorim sa continuam demersurile incepute in anul 2012, insa pentru toate aceste proiecte este evident nevoie nu doar de vointa majoritatii actuale, ci este nevoie de un dialog intre putere si opozitie, in asa fel incat masurile pe care le decidem sa aiba stabilitate si sa fie aplicabile si recunoscute de toate partile politice”, a argumentat premierul.