VICTOR PONTA, dupa validarea candidaturii: Azi am imbracat HAINA DE PRESEDINTE

Victor Ponta este validat, vineri seara, drept candidatul PSD la alegerile prezidentiale din toamna. Validarea are loc in cadrul Congresului PSD de la Alba Iulia. Lansarea oficiala a candidaturii lui Victor Ponta va avea loc pe 20 septembrie, de ziua premierului, pe stadionul National Arena din Capitala.

UPDATE 19.13: Venit la microfon, dupa ce a fost validat candidat al PSD pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, Ponta si-a inceput discursul cu o gluma: “Am stat pana acum in camasa de prim-ministru, acum mi-am pus HAINA DE PRESEDINTE”.

El a reafirmat ca este mandru pentru ca este roman, ca este PSD-ist si a adaugat ca doreste sa fie un presedinte al dialogului si care sa realizeze pentru a doua oara Marea Unire.

“Cred foarte tare in doua lucruri care sunt pilonii programului meu prezidential: Romania are nevoie de o adevarata schimbare dusa pana la capat a tot ce a fost cu adevarat rau si ne-a impartit in acesti zece ani si adevarata schimbare, cea mai mare schimbare este ca romanii sa fie din nou uniti. Vreau ca marea unire a romanilor sa o facem impreuna, dupa zece ani de dezbinare. Acesta este obiectivul principal al candidatului si al presedintelui VICTOR VIOREL PONTA”, a adaugat presedintele PSD.

Acesta a afirmat ca, alaturi de PSD, a dovedit dincolo de vorbe, prin fapte. “Ati dovedit dumneavoastra, in primul rand (…), cel mai mare partid al tarii, care nu a reusit sa castige alegerile din 2004 incoace, am reusit sa le aratam ca ne putem schimba noi. Am indreptat lucruri care erau de indreptat si suntem de fiecare data promotorii adevarati ai schimbarii in Romania. (…) PSD este cu adevarat partidul care s-a schimbat cel mai mult si care poate sa schimbe cu adevarat Romania. Schimbarea inseamna un alt mod de a face politica”, a spus Ponta.

Liderul social-democratilor a subliniat ca presedintele tarii este cel care trebuie, intr-adevar, sa fie acel simbol al unitatii nationale, al Marii Uniri, fara de care nicio natiune nu are sansa de a-si pastra identitatea si a-si promova valorile.

“Impreuna, in 2018, la implinirea a 100 de ani de la Marea Unire, putem si suntem capabili sa fim din nou uniti, sa fim mandri ca suntem romani. (…) Ca presedinte al Romaniei ma voi lupta ca Romania si romanii sa fie din nou uniti”, a adaugat VICTOR PONTA.

Potrivit acestuia, “asa cum este normal intr-o democratie”, adversarii politici ai PSD spun ca nu trebuie schimbat nimic. “A fost bine in ultimii zece ani, trebuie sa se continue ceea ce a facut TRAIAN BASESCU, nu trebuie sa fim uniti, trebuie sa avem ziduri intre noi”, a adaugat ironic presedintele PSD.

UPDATE 18.50: Congresul extraordinar al PSD a validat, vineri, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care VICTOR PONTA a fost desemnat candidat la prezidentiale, dupa ce in alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi “impotriva” si 182 de abtineri.

In cadrul acestui scrutin intern, au fost consulati 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot.

Astfel, din 414.917 membri consultati, 414.667 au votat “pentru”, 68 au votat “impotriva”, iar 182 s-au abtinut.

Procesul verbal a fost citit in cadrul Congresului extraordinar, condus de la Alba Iulia de care presedintele executiv al PSD, LIVIU DRAGNEA.

Fiecare vicepresedinte regional a intrat in direct cu colegii de la Alba Iulia pentru a prezenta rezulatele scrutinului din regiunea sa.

Sloganul folosit de PSD la alegerile europarlamentare, ”Mandri ca suntem romani”, precum si motivele traditionale romanesti au fost reluate, vineri, la Congresul extraordinar al partidului, reunit la Alba Iulia pentru a valida candidatura lui VICTOR PONTA la alegerile prezidentiale.

Astfel, delegatii veniti la reunine au gasit pe scaune pliante care il prezinta pe VICTOR PONTA dand mana cu oamenii si care au inscrise sloganele ”Mandri ca suntem romani” si ”VICTOR PONTA presedinte”.

Pe verso, pliantele au inscris textul ”Alba Iulia sustine VICTOR PONTA presedinte” si au imprimate celebrele motive traditionale romanesti, pe care PSD le-a folosit, de asemenea, in campania pentru alegerile europarlamentare.

Mai mult, panouri cu textul ”Alba Iulia sustine Victor Ponta presedinte” si cu motivele traditionale romanesti sunt arborate in tot orasul Alba Iulia, pe stalpi.

Congresul s-a defasurat in sala de evenimente a hotelului Mercur, care se afla la intrarea in oras. Sala, intitulata ”Cupola”, are tavanul imbracat cu satin, care cade in falduri, ea fiind dotata cu un policandru enorm, in centru, si zece policandre mai mici.

De precizat ca la Congresul PSD de la Alba Iulia, toate celelalte organizatii judetene sunt conectate prin sistemul de video-conferinta cu sala Cupola a hotelului din Alba Iulia, ele urmand sa anunte decizia locala in privinta candidatului. Sistemul, gen Eurovision, va fi pentru prima data folosit de un partid politic din Romania.

Dupa ce toate organizatiile vor anunta ca il sustin pe Victor Ponta la prezidentiale, presedintele PSD urmeaza sa aiba un discurs in care sa-si prezinte programul de candidat.

Rolul de moderator ii va reveni presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, cel care va conduce campania prezidentiala a lui Victor Ponta.

Saptamana viitoare, pe 20 septembrie, chiar de ziua de nastere a lui Victor Ponta, care implineste 42 de ani, prezidentiabilul PSD se va lansa in fata a peste 50.000 de militanti social-democrati pe stadionul National Arena. Cea mai mare arena sportiva din tara a mai fost folosita pentru un eveniment politic si in campania din 2012 de USL.

Premierul Victor Ponta este candidatul Aliantei PSD – PC – UNPR, celelalte doua partide anuntandu-si deja sustinerea pentru liderul PSD. De altfel, partidul vicepremierului Oprea a strans deja aproximativ un milion de semnaturi pentru candidatura la prezidentiale a lui Victor Ponta. Principalul contracandidat al lui Victor Ponta este Klaus Iohannis, cel care reprezinta Alianta Crestin Liberala

Primul tur al alegerilor prezidentiale este programat pentru 2 noiembrie, in timp ce castigatorul va fi stabilit la scrutinul din 16 noiembrie. Mandatul presedintelui Traian Basescu in fruntea statului va expira in luna decembrie.