Victor Ponta vede progrese in combaterea coruptiei, desi CE a transmis un avertisment dur la acest capitol

Ponta a fost la Targu Secuiesc, unde fiul sau a participat la Campionatul National de Carting

Premierul Victor Ponta vorbeste despre progresele pe care le-a facut Romania in domeniul economic si in combaterea coruptiei, desi Comisia Europeana (CE) a transmis un avertisment dur la adresa tarii noastre si opt recomandari pe care sa le puna in aplicare.

“Romania a facut progrese foarte mari in domeniul economic, in domeniul combaterii coruptiei, deja se simte si in incasarile de la buget”, a spus, marti, Victor Ponta.

Si sanatatea a facut un pas inainte, in opinia premierului, care a tinut sa remarce ca reforma din domeniul sanatatii a inceput sa dea rezultate. Intrebat cum comenteaza situatia spagii din spitale, Ponta a raspuns: “Sunt progrese, dar nu trebuie opit procesul de reforma al sanatatii, trebuie un respect esential pentru beneficiarul actului de sanatate. La fel se intampla si in educatie”.

Citeste si: CE transmite un AVERTISMENT DUR: Opt recomandari punctuale pentru ROMANIA

Intrebat daca ii este teama de Klaus Iohannis in cursa prezidentiala, Ponta a declarat: “Mi-e frica doar de Dumnezeu”. 

Si cu fostul sau partener politic, Crin Antonescu, Ponta a incercat sa fie impaciuitor. “Suntem intr-un stadiu in care trebuie sa uitam de lucrurile din trecut. Trebuie sa construim, dupa alegerile europene, Romania este in pozitia in care putem construi, sa accentuam lucrurile bune din cresterea economica. Genul asta de atacuri politice face parte din trecut.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: Daca eu sunt MORT, Zgonea nici nu se mai NASTE

Ponta a mai spus ca PSD va face tandem cu PPDD in teritoriu, unde social-democratii se afla in opozitie. “Noi suntem in opozitie in majoritatea consiliilor judetene. Poate ca este corect asa, scena politica este echilibrata, la nivel parlamentar este o alianta cu centru stanga, la nivel local domnul Blaga conduce practic toate consiliile judetene. Dragnea a discutat cu secretarul general al PPDD, vom ramane impreuna in opozitie in consiliile judetene”, a mentionat Victor Ponta.