VICTOR PONTA: Viitorul premier NU E OBLIGATORIU sa fie PSD

Presedintele PSD, premierul VICTOR PONTA, a declarat, luni, ca NU E OBLIGATORIU ca viitorul premier sa fie tot de la PSD, aratand ca acesta va trebui sa fie o pro-european, pro-atlantist, sustinut de intreaga coalitie de guvernare si un om cu care sa poata lucra.

Intrebat, la Romania TV, daca viitorul premier va fi din PSD sau exista si alta posibilitate, Ponta a raspuns: “Cu siguranta exista si alta posibilitate”.

“Important e sa fie un premier care sa continue programul actual, trebuie cineva care sa aiba sprijinul nu doar al PSD, ci si a PC, al UNPR, al PLR daca intra la guvernare, al UDMR”, a spus Ponta.

El a spus ca a avut o discutie in acest sens cu social-democratii atat la CExN de la Orastie, cat si la reuniunea informala de la Tulcea.

“Exista aceasta intelegere a fapt ca in eventualitatea in care vom castiga functia de presedinte, premierul NU E OBLIGATORII sa fie tot de la PSD”, a spus Ponta, care a mentionat ca a avut aceasta discutie la grupul senatorial al PSD de la Senat, cand i-a convins pe senatorii PSD sa il voteze pe liberalul Tariceanu la sefia institutiei.

“Cunosc foarte bine PSD, nu cred ca trebuie sa aiba tot. E important ca viitorul premier sa fie sprijinit de toata coalitia, nu doar PSD, sa fie pro-european, pro-atlantist convins, dar in acelasi timp capabil sa gestioneze Guvernul cu care sa pot sa lucrez”, a spus Ponta.

In conditiile in care moderatorul i-a spus lui Ponta ca acestui portret robot al viitorului premier i s-ar potrivi CALIN POPESCU TARICEANU, fie GEORGE MAIOR, Ponta a mentionat ca decizia desemnarii viitorului premier nu o va lua singur si ca va nega doar un singur nume, cel al lui TRAIAN BASESCU.

“Un singur nume o sa-l neg: TRAIAN BASESCU. Nu-l voi numi premier”, a spus Ponta.