VICTOR PONTA: VIITORUL PRIM-MINISTRU este o persoana PRO-EUROPEANA si cu EXPERIENTA

Premierul VICTOR PONTA a declarat, sambata, in cadrul unei emisiuni televizate, ca stie deja pe cine va numi in functia de prim-ministru, daca va castiga alegerile prezidentiale, adaugand ca acesta este o persoana “pro-europeana si cu experienta”.

 “Nu spun nici daca e barbat, nici daca e femeie, nici daca e inalt sau scund. Spun doar ca e o persoana PRO-EUROPEANA si cu suficienta EXPERIENTA. Sunt o persoana organizata, cand vorbim de lucruri importante, iar conducerea tarii, conducerea Guvernului, conducerea partidului sunt chestiuni foarte importante. Nu poti sa vii asa, sa-l desemnezi pe Stolojan, pleaca Stolojan, vine Boc de la Cluj. E neserios acest lucru (…) Oricum, functia de prim-ministru este mult mai dificila decat cea de presedinte. E mai usor sa gasesti un presedinte bun, decat un prim-ministru bun. Viata oamenilor are nevoie de o viziune pe care o da presedintele, dupa care viata de zi cu zi, salariul, pensia, drumul, scoala, spitalul, tin de Guvern”, a afirmat VICTOR PONTA, citat de Agerpres.

Citeste si: VICTOR PONTA: Discutia pe tema CAS de la Cotroceni a fost o MICA INSCENARE

Premierul a subliniat ca in cazul in care el va merge la Cotroceni si va demisiona din functia de presedinte al PSD, LIVIU DRAGNEA este cel care va ramane la conducerea partidului, pana la organizarea unui congres care va desemna noua conducere.

“Eu nu voi face ca domnul Basescu cu domnul Boc, sa imi scot insigna si sa-l punem pe X. Cred ca PSD este un partid suficient de mare, de puternic si de matur, incat sa-si aleaga cel mai bun lider si eu cu acela voi lucra. Nici n-o sa ma vedeti la perdeluta, spunand “La revedere, PSD, ca nu ati ales pe cine am vrut eu”. Lucrurile sunt foarte clare, LIVIU DRAGNEA ramane liderul PSD pana la congres”, a mai spus prim-ministrul.

Citeste si: VICTOR PONTA: Reducerea CAS va INTRA IN VIGOARE la 1 octombrie

In ceea ce priveste Guvernul, VICTOR PONTA spune ca a discutat cu formatiunile din coalitia majoritara si aceasta va functiona pana in 2016. Premierul a dat, totodata, asigurari ca nu va face ca presedinte ceea ce face acum TRAIAN BASESCU, adica sa-si asume doar realizarile si sa critice Guvernul pentru esecuri.