VICTOR PONTA: Voi solicita Senatului PROCEDURA DE URGENTA pentru CODUL FISCAL si cel de procedura fiscala

Premierul VICTOR PONTA a anuntat luni ca va solicita Senatului PROCEDURA DE URGENTA pentru dezbaterea si aprobarea CODULUI FISCAL si a celui de procedura fiscala.

“Codul fiscal va fi finalizat in perioada imediat urmatoare si cel tarziu pe 25 (martie – n.r.) va pleca la Parlament. Voi solicita Senatului procedura de urgenta, in asa fel incat sa poata fi discutat in comisii si in plen imediat dupa Paste iar, practic, la sfarsitul lunii aprilie poate ajunge in Camera Deputatilor. Sunt doua luni — mai si iunie — in care Camera Deputatilor are suficient timp sa dezbata, sa aprobe”, a spus VICTOR PONTA.

Premierul a reafirmat ca ia in calcul angajarea raspunderii Guvernului in cazul in care liberalii vor bloca adoptarea acestor acte normative pe probleme de procedura, nu de fond.

Citeste si: VICTOR PONTA: Voi transmite solicitarea de DEMISIE a lui DARIUS VALCOV dupa aprobarea codurilor fiscale

“Daca voi constata ca prin masuri procedurale PNL va bloca adoptarea Codului fiscal, nu probleme de fond, ci de procedura, atunci voi lua in calcul si procedura de angajare a raspunderii Guvernului in luna iunie pentru cele doua coduri. Dar imi exprim speranta ca totusi ratiunea si bunul simt sa invinga si, in urma discutiilor din Parlament, daca e cazul se vor face amendamente, sa avem adoptate aceste doua acte normative fundamentale pentru asigurarea dezvoltarii noastre economice, crearii locurilor de munca si pastrarii acestei directii din ultimii trei ani si jumatate de crestere economica sustenabila”, a declarat VICTOR PONTA.

Citeste si: Ministrul Finantelor despre noul Cod Fiscal: IMPOZITE mai mici pentru IMM-uri si PIERDERI majore pentru EVAZIONISTI

Sursa foto: epochtimes-romania.com