VICTOR PONTA: Voi transmite solicitarea de DEMISIE a lui DARIUS VALCOV dupa aprobarea codurilor fiscale

Solicitarea de demisie din functia de ministru al Finantelor a lui DARIUS VALCOV va fi trimisa presedintelui Romaniei imediat dupa aprobarea, in sedinta de Guvern, a Codului fiscal si a celui de procedura fiscala, ceea ce inseamna cel mai tarziu miercurea viitoare, a declarat luni premierul VICTOR PONTA.

El a aratat ca cele doua proiecte se afla in circuitul de avizare, iar schimbarea ministrului de Finante ar insemna intarzierea acestui circuit.

Intrebat daca a gasit un inlocuitor pentru DARIUS VALCOV, VICTOR PONTA a sustinut ca nu a avut timp sa discute acest subiect.

Citeste si: Ponta: Darius Valcov, unul dintre cei mai competenti ministri. Am trei posibile variante

“Nu am discutat inca, nu am avut eu cand sa discut cu posibilii inlocuitori, dupa care voi discuta si cu presedintele Romaniei si in cadrul partidului si voi face propuneri. (…) Cele doua proiecte sunt plecate pe circuitul de avizare. In masura in care se schimba persoana ministrului trebuie sa reluam circuitul de avizare, ceea ce inseamna inca o luna, o luna si jumatate. Or, voi transmite demisia domnului Valcov, solicitarea de demisie catre presedintele Romaniei imediat dupa ce in sedinta de Guvern aprobam cele doua proiecte si pleaca spre Parlament. Nu stiu daca putem miercuri, daca nu miercurea cealalta cel mai tarziu”, a precizat premierul.

Citeste si: Darius Valcov si-a dat demisia de la Ministerul Finantelor

VICTOR PONTA a precizat ca l-a anuntat pe seful statului inca de duminica in privinta demisiei lui DARIUS VALCOV. “Imediat ce adoptam in Guvern si trimitem la Parlament, pana atunci o sa gasesc o persoana, pentru ca la Ministerul de Finante nu pot sa las functia goala. Tot ce inseamna functionarea tarii — salarii, pensii, institutii — depinde de semnatura ministrului de Finante, nu e o functie pe care poti sa o lasi vacanta. Si atunci, imediat in zilele urmatoare, voi discuta cu posibilii ministri, cine vrea din cei carora le propun si il informez si pe presedinte si dupa aceea si pe dvs”, a detaliat seful Executivului.

Premierul a adaugat ca se gandeste la un ministru de Finante cel putin la fel de bun cum a fost DARIUS VALCOV. “Darius Valcov, in aprecierea mea ca prim-ministru si in aprecierea tuturor celor care nu sunt orbiti de patima politica, a fost un ministru si e un ministru foarte bun de Finante. Cei orbiti de patima, nu am ce sa le fac, si e treaba lor”, a adaugat VICTOR PONTA.

Sursa foto: epochtimes-romania.com