VICTOR PONTA: Vom cere la Summitul NATO instalarea unei BAZE MILITARE PERMANENTE in Romania

Prim-ministrul VICTOR PONTA a declarat ca reprezentantii Romaniei la Summitul NATO ce va avea loc in Tara Galilor in 4-5 septembrie vor solicita Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord instalarea unei BAZE MILITARE PERMANENTE in tara noastra.

“Este unul din obiectivele fundamentale ale Summitului din Tara Galilor”, a declarat VICTOR PONTA. Acesta a spus ca decizia a fost convenita impreuna cu toti factorii de decizie romani, in conditiile in care presedintele Traian Basescu va reprezenta tara noastra la aceasta reuniune.

Citeste si: Ponta: Romania sprijina neconditionat Ucraina

Ponta a precizat ca tine sa exprime public pozitia Guvernului sau, mai ales ca Basescu nu va mai fi prezent in fruntea statului. “Eu am vrut sa arat foarte clar sprijinul Guvernului si in anii urmatori”, a mai spus Ponta adaugand ca este greu de estimat timpul in care o asemenea BAZA va deveni operationala.

Cu cateva ore inainte, Ponta anuntase ca ministrul Apararii, MIRCEA DUSA, si ministrul de Externe, TITUS CORLATEAN, vor participa si ei la summitul NATO din Tara Galilor.

Citeste si: REPUBLICA MOLDOVA va fi participa pentru PRIMA DATA la un summit NATO

“Obiectivele Romaniei sunt destul de clare si stabilite intre toate institutiile statului, si anume o prezenta clara din punct de vedere militar a NATO in Romania, un angajament foarte clar pentru tot flancul estic de asigurare a securitatii si a parteneriatului din aceasta regiune. Este extrem de important ca Romania, care s-a dovedit un partener de incredere pentru NATO, sa stie ca eforturile Aliantei Nord Atlantice se canalizeaza in mod clar spre asigurarea securitatii in aceasta regiune si spre un sprijin foarte clar spre noii candidati la aderarea la UE, pentru Ucraina, Moldova, Georgia si angajamentele legate de securitatea acestora”, a spus Ponta, dupa intalnirea de lucru de la sediul Ministerului Afacerilor Externe cu ministrii Titus Corlatean si Mircea Dusa.

Sursa foto: gandul.info