VICTOR PONTA: Vom cere LUNI un vot Parlamentului pentru NOUL GUVERN

Ponta, la sedinta aniversara a Senatului: Fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept

Premierul VICTOR PONTA a anuntat, vineri, inaintea sedintei coalitiei de guvernare, ca LUNI va cere un vot Parlamentului pentru noua structura guvernamentala.

”Pregatim proiectele de actiuni guvernamentale pentru care vom cere un nou vot Parlamentului, pentru noua structura, LUNI. Azi este important un singur lucru – care sunt actiunile prioritate pe care dorim sa le promovam in 2015-2016 la nivel guvernamental si la nivel parlamentar. Asta cred ca este de interes public si astazi trebuie sa stabilim in coalitia de guvernare, impreuna cu colegii mei de la UNPR, PC, PLR, pentru ce si care sunt prioritatile noastre de guvernare si parlamentare 2015-2016”, a spus Ponta.

Intrebat daca in cadrul coalitiei se va discuta si despre impartirea ministerelor, premierul a replicat: ”Azi nu”.

Citeste si: VICTOR PONTA propune ca alesii si locali si parlamentarii sa nu poata avea mai mult de DOUA MANDATE CONSECUITVE

De asemenea, intrebat despre mesajele pe care social-democratii le transmit prin intermediul comunicatelor presa cu privire la necesitatea separarii functiei politice de cea administrativa in PSD si daca se simte vizat, Ponta a raspuns ca datoria sa este de a prezenta Parlamentului saptamâna viitoare bugetul.

Citeste si: VICTOR PONTA: Eu nu pot nici sa TAI, nici sa MARESC bugetul cuiva

”Eu simt ca am o datorie fata de toti cetateni României. Sa prezint saptamâna viitoare in fata Parlamentului in primul rând ce ce intâmpla cu salariile, pensiile, investitiile, functionarea institutiilor statului, deci bugetul României. Aceasta cred ca este obligatia mea fata de cetatenii României si, de asemenea, de a prezenta actiunile prioritate ale Guvernului si ale coalitiei pentru perioada 2015-2016”, a spus VICTOR PONTA.