VICTOR PONTA: Vom discuta despre locul sistemului din EDUCATIE in LEGEA SALARIZARII in sectorul bugetar

Premierul VICTOR PONTA a declarat luni, la Targu-Jiu, ca in zilele urmatoare va discuta cu ministrii Educatiei, Finantelor si Muncii despre locul personalului din SISTEMUL de EDUCATIE in legea privind SALARIZAREA in SECTORUL BUGETAR, in asa fel incat in acest domeniu si cel al sanatatii sa se pastreze acelasi ritm al cresterilor salariale.

VICTOR PONTA a afirmat ca trebuie rezolvate si problemele aparute in urma CRESTERII SALARIULUI MINIM, fapt care a dus la compactarea salariatilor cu vechime mai mare sau cu pregatire diferita din sanatate si educatie.

CITESTE SI: PREMIERUL VICTOR PONTA A DAT ASIGURARI LA DESCHIDEREA NOULUI AN SCOLAR

“In zilele urmatoare voi discuta cu ministrul Educatiei, cu cel de Finante si cel al Muncii despre finalizarea locului sistemului de educatie in legea privind salarizarea in sectorul bugetar in asa fel incat sa pastram un principiu la care tin foarte mult, adica sanatatea si educatia sa mearga in acelasi ritm, apropo de cresteri salariale; sa rezolvam probleme create de cresterea salariului minim pentru ca tot urcand salariul minim am ajuns sa compactam in special in educatie si sanatate pe cei cu vechime mai mare sau cu pregatire diferita. E foarte bine ca i-am urcat pe cei cu salarii mici, dar trebuie, totusi, sa pastram un raport rational. Sa vad care sunt efectele noii legi pe care am adoptat-o privind salarizarea personalului nedidactic (…) si sa reusim ceea ce ne-am propus, ca la rectificarea bugetara sa platim in avans toate titlurile executorii pe 2016, a afirmat VICTOR PONTA.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: DORESC SA RELANSEZ EDUCATIA CA TEMA DE DEZBATERE NATIONALA

Prim-ministrul VICTOR PONTA a participat luni la festivitatea de deschidere a anului scolar la Colegiul National Ecaterina Teodoroiu, alaturi de autoritatile locale si judetene, parlamentari, cadre didactice, elevi si parinti.

Sursa foto: jurnalul