VICTOR PONTA: Vom discuta despre posibilitatea ca GEORGE MAIOR sa devina PREMIER la momentul potrivit

Ponta: Darius Valcov, unul dintre cei mai competenti ministri. Am trei posibile variante

Premierul VICTOR PONTA a declarat, vineri, in contextul in care seful Serviciului Roman de Informatii (SRI), GEORGE MAIOR, a anuntat ca va demisiona dupa alegerile prezidentiale, ca nu crede ca acesta “o sa fie somer”, aratand ca va discuta despre posibilitatea numirii sale in functia de PRIM-MINISTRU la momentul potrivit.

“Eu cred ca domnul Maior, despre care sigur ca vorbesc cu oarecare doza de subiectivitate pentru ca ne stim foarte bine si avem o relatie foarte buna personala, dar dincolo de aceasta parte strict subiectiva, cred ca domnul Maior si ca senator inainte si din momentul in care a devenit director al SRI a reprezentat un echilibru si un prestigiu pentru SRI foarte important pentru Romania, in ansamblu. Stiu ca este foarte apreciat, mult mai apreciat decat presedintele tarii de exemplu, la Washington, la Bruxelles, la Berlin, in relatiile cu partenerii nostri strategici si nu pot decat sa spun ca a fost, ca si domnul Melescanu, ca si domnul Ungureanu, atunci cand a fost director al SIE, si a indeplinit foarte bine o sarcina dificila. In rest, ce va fi dupa alegeri, eu cred ca la pregatirea pe care o are si la experienta pe care deja a dobandit-o, nu o sa fie somer — asa cred eu. Despre posibilitatea ca Maior sa devina PREMIER o sa discutam la momentul potrivit”, a afirmat premierul.

Citeste si: GEORGE MAIOR, seful SRI, este dispus sa DEMISIONEZE dupa ALEGERILE PREZIDENTIALE

Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), GEORGE CRISTIAN MAIOR, a declarat vineri la Timisoara ca dupa alegerile prezidentiale isi va prezenta demisia din functie noului presedinte, considerand ca este normal acest lucru si precizand ca niciodata nu i s-a propus sa fie PRIM-MINISTRU.

Citeste si: VICTOR PONTA: Viitorul premier NU E OBLIGATORIU sa fie PSD

“Din punctul meu de vedere, voi merge catre acest nou presedinte, imi voi prezenta demisia si ramane la latitudinea lui sa aprecieze daca activitatea mea in fruntea acestui serviciu a fost potrivita si sa continue sau sa ia o alta decizie. Nu am nicio problema din acest punct de vedere”, a afirmat GEORGE MAIOR, potrivit Agerpres.