VICTOR PONTA: Vom fi PREZENTI in continuare in KOSOV

Premierul VICTOR PONTA s-a intalnit, sambata, in KOSOVO, cu militarii romani, carora le-a spus ca este bine ca Romania sa fie PREZENTA in continuare in regiune deoarece poate avea un rol important in mentinerea pacii si a dialogului, neavand conflicte nici cu kosovarii albanezi, nici cu cei sarbi.

“In KOSOVO, si din punct de vedere al angajamentului nostru, cred ca este bine sa fim PREZENTI si vom fi PREZENTI in continuare, pentru ca Romania poate sa joace un rol important in pastrarea pacii si a dialogului. Noi nu suntem vazuti ca inamici nici de catre kosovarii albanezi, nici de catre kosovarii sarbi, pentru ca nu am fost niciodata dusmanii lor in vreun fel”, a spus Ponta militarilor romani din Kosovo, potrivit Mediafax.

Citeste si: Persoane RANITE la Mitrovita, in cursul unei MANIFESTATII a kosovarilor albanezi

El a adaugat ca spera ca in curand sa nu mai fie nevoie de prezenta in zona a fortelor de mentinere a pacii, aratand insa ca “probabil va mai dura putin”.

Ponta le-a mai transmis militarilor ca se incearca asigurarea unui “statut pe termen lung” din punct de vedere financiar pentru militarii care se intorc din teatrele de operatie.

Premierul VICTOR PONTA si-a programat pentru sambata o deplasare in KOSOVO, pentru a se intalni cu militarii romani aflati in zona si cu comandantul misiunii NATO (KFOR).

Citeste si: ALEGERI KOSOVO: Un nou test DECISIV pentru premierul HASHIM THACI

Romania participa in prezent la misiunea KFOR cu 68 de militari, la care se adauga inca 128 de militari ca rezerva strategica. Armata Romaniei se afla in provincia KOSOVO, din martie 2000.

Sursa foto: facebook.com