VICTOR PONTA vrea ACORD POLITIC si in domeniul CULTURII

VICTOR PONTA raspunde AMENINTARILOR MAE rus: DA, suntem CONSTIENTI ca DECIZIILE noastre sunt cele mai BUNE

Anul 2015 este un moment istoric prielnic pentru parafarea unui ACORD POLITIC in vederea elaborarii unei strategii pe termen mediu si lung in domeniul CULTURII, a declarat joi premierul VICTOR PONTA la sesiunea solemna dedicata Zilei Culturii Nationale si desfasurata in Aula Academiei Romane.

“Daca anul 2015 a debutat printr-un acord politic referitor, sigur, la o componenta fundamentala, la apararea noastra ca tara (…), vom continua acest lucru prin acorduri legate de infrastructura, de educatie, de sanatate. Insa as vrea sa folosesc acest moment special pentru a-mi exprima convingerea ca Romania are nevoie si de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legata de cultura. Cum sprijinim din punct de vedere executiv, legislativ acest domeniu fundamental pentru orice fel de tara. Si, mai ales, cum facem sa nu schimbam aceasta strategie odata cu fiecare schimbare de ministru, de Guvern, de Parlament, de presedinte. Cred ca este un obiectiv fundamental, care poate fi atins cu sprijinul si cu implicarea celor prezenti astazi aici, sub cupola Academiei nationale”, a spus VICTOR PONTA, citat de Agerpres.

Citeste si: Gorghiu despre acordul politic propus de premierul Ponta: Nu este in masura sa initieze angajamente pe 10 ani

Premierul a adaugat ca parafarea la momentul actual a unui astfel de ACORD POLITIC privind o strategie nationala pe termen mediu sau lung in domeniul CULTURII este si “o oportunitate”.

“In istorie, nu in orice moment sau de catre oricine pot fi initiate asemenea acorduri si pot fi construite strategii. Cred ca anul 2015 este un asemenea moment, este o asemenea oportunitate. Si as vrea sa va rog pe toti cei care ati trait viata pentru cultura, pentru educatie, pentru pastrarea valorilor nationale sa folositi acest moment pentru a impune celor care in mod inevitabil, temporar, reprezinta puterea politica un acord, o strategie pe termen mediu si lung”, a mai spus VICTOR PONTA.

Citeste si: VICTOR PONTA vrea acord politic pentru MASTER PLANUL pe TRANSPORT

La eveniment, alaturi de premier si conducerea Academiei Romane, se afla fostul presedinte EMIL CONSTANTINESCU, ministrul Culturii, IOAN VULPESCU, fostul presedinte al Academiei Romane EUGEN SIMION, patriarhul BOR, DANIEL, arhiepiscopul si mitropolitul romano-catolic de Bucuresti, IOAN ROBU, academicieni.