Victor Ponta vrea REFERENDUM pentru revizuirea Constitutiei in 2015

Ponta a fost la Targu Secuiesc, unde fiul sau a participat la Campionatul National de Carting

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca procesul de revizuire a Constitutiei ar trebui sa fie finalizat in cursul acestui an, inclusiv cu un referendum si a subliniat ca, teoretic, majoritatea este absoluta daca nu s-au razgandit liberalii.

“Aici este o problema un pic ciudata, in sensul in care noi ne-am cam inteles pe toate textele cu colegii liberali, dupa aceea au fost niste articole pe care CCR sau Comisia de la Venetia le-a respins. Teoretic, ar trebui sa putem sa terminam intr-o saptamana daca nu s-au razgandit liberalii, daca ceea ce au zis anul trecut nu mai e valabil anul asta. (…) Teoretic, majoritatea este absoluta daca nu s-au razgandit liberalii. De cand au devenit pedelisti, s-ar putea sa fi preluat opiniile PDL, pentru ca, in 2013 — 2014, doar PDL s-a opus modificarii Constitutiei, iar acum s-ar putea ca si PNL sa se racordeze cu pozitia PDL. E singurul impediment pe care il vad. Altfel, in anul asta ar trebui sa avem inclusiv referendum”, a afirmat Victor Ponta, la Senat, la finalul sedintei coalitiei de guvernare.

Citeste si: PONTA: GUVERNUL NU-SI VA ANGAJA RASPUNDEREA PE NOUL COD FISCAL, DACA PNL NU VA BLOCA PROIECTUL IN PARLAMENT

Victor Ponta a subliniat si faptul ca social-democratii isi mentin pozitia referitoare la modificarea anumitor articole din Constitutie.

“Noi nu ne-am razgandit cu nimic din ce am propus in 2013 si 2014, cu exceptia acelor articole care nu pot fi incluse in urma opiniei celor doua institutii extra-parlamentare”, a afirmat Ponta.

Citeste si: VICTOR PONTA A ANUNTAT CAND VA FI FINALIZAT PROIECTUL DE COD FISCAL

Intrebat daca este mentinuta sustinerea in cazul a doua propuneri de modificare a Constitutiei, cea referitoare la numirea premierului si cea care stipuleaza sanctionarea migratiei politice, ambele declarate neconstitutionale, Victor Ponta a explicat ca, “daca exista obiectii majore, fie din partea Comisiei de la Venetia, fie din partea CCR, acestea trebuie avute in vedere”.

Comisia comuna a Parlamentului privind revizuirea Constitutiei si-a reluat, luni, activitatea, stabilindu-si noua conducere si calendarul de lucru.

Citeste si: ALINA GORGHIU, despre PROGRAMUL de guvernare al PNL: DIFERENTA MAJORA fata de propunerile PSD este CREDIBILITATEA