Victor Ponta vrea sa impoziteze romanii din Diaspora “macar cu 10 euro pe luna”

PREMIERUL ROMANIEI, VICTOR PONTA, REPUBLICA MOLDOVA, VIZITA, INTERVIU, ASTEPTARI, SUMMIT, PARTENERIAT ESTIC, RIGA, RELATIE BILATERALA, CHISINAU BUCURESTI

Premierul Victor Ponta se gandeste la impozitarea romanilor din Diaspora “macar cu 10 euro pe luna”. Seful Executivului nu este multumit cu numarul de contribuabili din Romania si a a lasat sa se inteleaga ca romanii din Diaspora ar putea fi impozitati, deoarece “cresterea numarului de contribuabili este singura solutie sustenabila pe termen lung”.

„Avem o realitate, trei milioane din populatia dinamica cu capacitate de munca din Romania sunt in afara tarii si nu platesc niciun leu la sistemul social. Stiu, se spune ca trimit bani acasa, dar nu-i trimit la scoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la somaj. Ii trimit pe cai private, foarte bine acest lucru. Dar ganditi-va, daca cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe luna la bugetul social al Romaniei, ar fi o contributie pe care am simti-o. Deci, e o problema si cred ca cresterea numarului de contribuabili este singura solutie sustenabila pe termen lung”, a afirmat premierul Ponta.

Citeste si: Victor Ponta, de acord cu un comentariu obscen al jurnalistului Victor Ciutacu. FOTO in articol

Pe aceeasi tema, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, critica vehement, intr-un articol publicat pe blogul personal, o initiativa a fostului presedinte diaspora William Branza. Aceasta propusese un proiect de lege prin care cerea retinerea de catre societatile care transfera bani a 1% din sumele pe care romanii care lucreaza in afara le trimit in tara.

“In Romania se intampla lucruri incredibile in fiecare zi! Nici nu stiu daca sa ne mai miram sau sa ne obisnuim cu asta! Eu, in calitate de presedinte al unui partid de opozitie, nu pot sa nu spun lucrurilor pe nume, sa nu taxez puterea ori de cate ori face un abuz.

Colegii mei de la departamentele profesionale ale PC mi-au semnalat zilele acestea un abuz al puterii in funtea caruia se afla Wiliam Branza, presedintele PDL diaspora. Acesta a propus un proiect de lege prin care cere retinerea de catre societatile care transfera bani a 1% din sumele pe care romanii care lucreaza in afara le trimit in tara. De fapt e vorba de completarea articolului 7 din legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni.”, considera atunci, din opozitie, liderul PC.

Citeste si: PONTA: VOI FACE TOTUL SA NU SE INTOARCA LA GUVERNARE CEI CARE LUAU SPAGI DE LA MICROSOFT