Victor Ponta vrea sa prezinte Parlamentului prioritatile de guvernare ale primului semestru

Victor Ponta vrea sa prezinte Parlamentului prioritatile de guvernare ale primului semestru

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca intentioneaza sa revina in fata Parlamentului cu o prezentare a prioritatilor de guvernare ale primului semestru. Aceste prioritati au fost discutate in cadrul reuniunii Comitetului Executiv National al PSD.

“Am reiterat dorinta de a veni in fata Parlamentului cu o prezentare la inceputul sesiunii parlamentare a prioritatilor primului semestru, axate pe ceea ce este esential legat de viata oamenilor: continuarea cresterii economice, scaderea somajului, cresterea in continuare a investitiilor in dezvoltarea comunitatilor locale, in asa fel incat cresterea economica sa fie simtita si in viata de zi cu zi a oamenilor si in special a categoriilor defavorizate.

Citeste si: Iohannis: Romania are nevoie de un nou model de dezvoltare economica, are multe de recuperat

Combaterea saraciei si o mai echilibrata distributie a cresterii economice este obiectivul fundamental al guvernului pe care il conduc, lucru care se poate face continuand masurile de stimulare a cresterii economice, de creare de locuri de munca in zona privata, masuri care anul trecut au inclus reducerea CAS, scutirea de impozit a profitului reinvestit si care au ca obiectiv punctual pentru anul 2016 scaderea taxei pe valoarea adaugata, continuarea investitiilor in sanatate, educatie, energie si in programe de reinsertie sociala, lucruri pe care le putem face doar prin colaborarea Guvernului cu Parlamentul”, a declarat primul ministru.

Potrivit lui Ponta, doua proiecte esentiale trebuie dezbatute in Parlament si ”nu pot fi adoptate doar printr-o vointa guvernamentala”.

Este vorba despre continuarea procesului de descentralizare si de reforma a administratiei publice locale si adoptarea si implementarea Masterplanului de Transport in forma in care a fost intocmita in baza criteriilor Uniunii Europene.