VICTOR PONTA vrea sa semneze cu CALIN POPESCU TARICEANU un ACORD DE GUVERNARE, daca acesta nu intra in turul doi

Ponta si Tariceanu

Liderul PSD, VICTOR PONTA, a anuntat ca intentioneaza sa semneze cu presedintele Partidului Liberal Reformator, CALIN POPESCU TARICEANU, daca acesta nu va intra in turul doi al alegerilor prezidentiale, un acord de guvernare care va stabili ca viitorul Executiv ar fi format si din PLR, UDMR, PC, UNPR

Acordul de guvernare, care va fi aplicat in cazul in care Ponta castiga alegerile prezidentiale, va fi semnat imediat dupa primul tur al alegerilor, daca Tariceanu nu intra in turul doi.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: VICTOR PONTA trebuie sa demonstreze ca tema STATULUI DE DREPT nu este doar “O POVESTE”

“Daca domnul Tariceanu intra in turul doi al alegerilor, vom fi niste adversari absolut cum nu a mai vazut Romania, doi oameni care ne respectam, care putem sa lucram impreuna. Daca nu, imediat dupa primul tur, vom face un ACORD DE GUVERNARE care va spune foarte clar ca noul guvern, de fapt, noul prim-ministru va fi desemnat prin acordul tuturor partidelor, PSD, PC, UNPR, UDMR, PLR, si noul guvern va avea in compozitia sa, cu functii de ministri, secretari de stat, reprezentantii acestor partide”, a spus Ponta la Antena 3.

El a sustinut ca astfel USL s-ar reface “intr-o forma cat mai apropiat de cea initiala”.

Potrivit lui VICTOR PONTA, presedintele PLR, CALIN POPESCU TARICEANU, si actualul director al Serviciului Roman de Informatii, fostul membru PSD GEORGE MAIOR, se califica pentru a ocupa postul de prim-ministru, alaturi de alte nume de persoane care vor fi nominalizate pe 4 noiembrie.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Nu este CORECT ca romanii sa PLATEASCA din buzunarul lor PROMISIUNILE ELECTORALE ale lui VICTOR PONTA

“Probabil pe 4 noiembrie vom avea o intalnire in coalitia de guvernare – aici intrand insa si Partidul Liberal Reformator al lui Tariceanu, grupul minoritatilor nationale care sustine coalitia de guvernare – si vom discuta despre variantele de prim-ministru si despre cooptarea in Guvern a PLR (…) Ma duc cu unul sau mai multe nume de posibili sefi ai Guvernului dupa 16 noiembrie. Vor fi publice acele nume, nu le tinem secrete”, a spus Ponta.

El a apreciat ca PSD va accepta un prim-ministru care nu este membru al partidului, precizand ca a discutat deja despre acest lucru cu o parte dintre liderii partidului.