Victor Ponta vrea schimbarea regulilor privind interceptarea de catre procurori a demnitarilor membri CSAT

PREMIERUL ROMANIEI, VICTOR PONTA, REPUBLICA MOLDOVA, VIZITA, INTERVIU, ASTEPTARI, SUMMIT, PARTENERIAT ESTIC, RIGA, RELATIE BILATERALA, CHISINAU BUCURESTI

Victor Ponta a declarat duminica seara, la B1 TV, ca isi doreste schimbarea regulilor privind interceptarea demnitarilor care sunt membri CSAT de catre procurori in dosarele penale, pentru ca interesul national sa fie aparat. Premierul a declarat ca initiativa unei astfel de schimbari i-ar reveni sefului CSAT, mai exact presedintele Klaus Iohannis.

Ponta a afirmat ca ar fi necesara o astfel de modificare pentru ca membrii CSAT au acces la informatii extrem de importante si confidentiale, precum orientarea strategica sau finantarea unor operatiuni din strainatate. “Ce ne facem daca un procuror din Zimnicea sau din Baia Mare cere interceptarea unui membru CSAT?”, a spus Ponta, dand exemplul fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, el insusi obiectul unor cercetari al DNA in 2014.

Citeste si: Ponta: Darius Valcov, unul dintre cei mai competenti ministri. Am trei posibile variante

Victor Ponta nu a spus insa, potrivit hotnews.ro, cum ar trebui modificate regulile privind interceptarea membrilor CSAT si nu a spus daca ar trebui aplicat un nou filtru institutional la cererile procurorilor in acest sens.