VICTOR PONTA: Vreau sa fiu un presedinte cu un ALT PROFIL si ALTA AGENDA decat TRAIAN BASESCU

Presedintele PSD, premierul VICTOR PONTA, a declarat, vineri, la Tulcea, ca a discutat cu liderii social-democrati despre profilul de prezidentiabil pe care il vor propune, el aratand ca vrea sa fie un presedinte cu un “cu totul si cu totul” ALT PROFIL si ALTA AGENDA decat actualul sef al statului.

“Am discutat despre campania electorala, dar in primul si in primul rand despre profilul prezidential pe care il propunem. Asa cum am spus si in solicitarea de sprijin pe care am adresat-o PSD, la Craiova, voi cadida pentru functia de presedinte. Vreau sa fiu un presedinte al tuturor romanilor, nu doar al unui partid sau al unei coalitii de guvernare, si un presedinte cu un cu totul si cu totul ALT PROFIL si ALTA AGENDA decat ale presedintelui Basescu din ultimii noua ani si jumatate”, a spus Ponta.

Citeste si: CONGRESUL PSD, pe 12 septembrie. Ponta isi va lansa candidatura in 20 septembrie

El a spus, in acest sens, ca strategia si constructia proiectului prezidential trebuie gandite plecand de la ideea ca alegerile prezidentiale din toamna sunt decisive pentru directia pe care o va avea Romania in urmatorii ani.

Ponta a mai aratat ca toate proiectele USL din 2012 sunt valabile si a aratat ca este important ca, dupa prezidentiale, sa fie indeplinite aspiratiile de libertate, prosperitate si dezvoltare ale romanilor.

“Am inceput in 2012, odata cu alegerile locale, parlamentare, sa schimbam regimul TRAIAN BASESCU si modul de guvernare din ultimii ani. Chiar daca USL, asa cum am pornit, nu a putut sa ramana in integralitatea sa, toate proeictele pe care le-am avut in 2012 sunt valabile si important este ca dupa 16 noiembrie, avand si posibilitatea ca Romania sa aiba in sfarsit un presedinte al romanilor, nu al unui partid sau al unui grup de interese, cum s-a intamplat in ultima perioada, sa indeplinim aspiratiile de libertate in primul rand, de prosperitate, de dezvoltare ale tuturor romanilor”, a mai spus Ponta.

Citeste si: Ponta, apostrofat la Tulcea: PSD a fost cel mai hot partid din ultimii 25 de ani. Domnule Ponta, numai povesti ne-ati spus

Presedintele PSD VICTOR PONTA, a anuntat, vineri, la Tulcea, ca evenimentul de lansare a candidaturii sale la alegerile prezidentiale va avea loc pe 20 septembrie, in Bucuresti, dupa ce, in prealabil, candidatura va fi validata de Congresul partidului, convocat pentru data de 12 septembrie.

“Vreau sa va confirm ca avem un calendar de actiuni politice: cel mai probabil in data de 12 septembrie vom avea Congresul care va valida rezultatul scrutinului in toate organizatiile judetene – aici nu cred sa fie mari surprize avand in vedere ca sunt singurul candidat. Cred ca voi avea sprijinul necesar. Foarte probabil pe 20 septembrie, in Bucuresti, vom avea evenimentul de lansare al candiaturii dupa care, din 2 octombrie, sunterm in campanie electorala”, a spus Ponta.