Victor Spirescu, cel mai cunoscut imigrant roman, condamnat pentru ca si-a batut prietena

Cel mai cunoscut imigrant roman din Marea Britanie, Victor Spirescu, in varsta de 30 de ani, intampinat pe Aeroportul Luton de catre parlamentarul laburist Keith Vaz, a fost condamnat in 2011 pentru agresarea fostei sale prietene, relateaza The Daily mail in editia online.

Spirescu a fost invitat sa bea o cafea, pe aeroport, de parlamentarul laburist, dupa ce a sosit in ziua de Anul Nou in Anglia, odata cu anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii. El declara ca nu a venit in Marea Britanie sa “fure tara”, iar in prezent spala masini langa un supermarket Aldi de la Biggleswade, in Bedfordshire.

Potrivit tabloidului britanic The Sun, Spirescu a fost gasit vinovat de comiterea unei agresiuni, in iunie 2011, si amendat pentru atacarea prietenei sale. Femeia, identificata de publicatie ca Ana, in varsta de 26 de ani, a declarat ca acesta a lovit-o si a trantit-o la pamant, intr-un parc, dupa care a lovit-o in mod repetat. Ea a mai afirmat ca Spirescu a amenintat-o ca o va arunca intr-un lac.

Tanara a declarat pentru James Beal si Chris Pollard de la The Sun ca s-a despartit de Spirescu pentru ca acesta nu a reusit sa-si gaseasca un loc de munca.

“Nu a fost violent cu mine inainte, dar in ultimele doua luni nu intelegea ca trebuie sa faca ceva cu viata lui”, a declarat ea pentru The Sun. Cuplul a inceput sa se intalneasca din 2009, insa ea s-a despartit de el dupa sapte luni. Pana la urma, ea a fost de acord sa se intalneasca cu el intr-un parc, in ianuarie 2010, dupa ce el a incercat sa o contacteze de aproximativ 40 de ori. Cand s-au intalnit, a atacat-o, a spus ea publicatiei.

Potrivit tabloidului, Spirescu a fost amendat cu echivalentul sumei de 600 de lire sterline (aproximativ 3.280 de lei) si a fost obligat sa-i plateasca fostei prietene despagubiri echivaland 400 de lire sterline (aproximativ 2.180 de lei), in iunie 2011, de catre Tribunalul Sectorului 3 din Bucuresti. In plus, tanarul a fost condamnat la 35 de zile de inchisoare cu suspendare, precizeaza aceeasi sursa. Ana a declarat ca nu primit niciun ban din suma pe care tribunalul l-a obligat sa i-o plateasca. Mama lui Spirescu a declarat pentru The Sun ca acesta nu este o persoana violenta.

Intre timp, romanul s-a logodit cu o tanara in varsta de 19 ani, care a ramas acasa, intr-un sat din Transilvania. Catalina Curcean taie lemne sa se incalzeasca in proprietatea evaluata de tabloid la echivalentul sumei de 2.000 de lire sterline (aproximativ 10.940 de lei), care nu are apa curenta.
Daily Mail scrie ca nu a putut sa il contacteze miercuri pe Spirescu, pentru a comenta in legatura cu atacul asupra fostei sale prietene. Keith Vaz a declarat pentru publicatie ca nu era la curent cu date din trecutul tanarului, in momentul in care l-a intalnit pe Aeroportul Luton. “Este imposibil sa verificam povestea vietii fiecarei persoane cu care ne intalnim”, a declarat el.

Lui Victor Spirescu, care potrivit The Times a fost cioban, electrician si mecanic in Romania, nu-i vine sa creada cat de cunoscut a ajuns. Acordand interviuri dupa interviuri, inclusiv la televiziune, el a devenit reprezentantul muncitorilor imigranti de a caror venire in masa se teme Marea Britanie.