Victoria Nuland efectueaza o vizita de doua zile in Romania, urmand a se intalni cu Basescu si Corlatean

Vizita Victoriei Nuland in Romania vs ce au inteles politicienii romani din mesajele transmise de oficialul american

Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american John Kerry – seful diplomatiei SUA, incepe, vineri, o vizita de doua zile in Romania, unde se va intalni cu oficiali guvernamentali de rang inalt si cu reprezentanti ai societatii civile pentru a discuta probleme bilaterale si regionale, printre care eforturi de consolidare a statului de drept.

Potrivit unor informatii neoficiale, Victoria Nuland nu se va intalni cu premierul Victor Ponta, insa are programata o intalnire la Cotroceni, iar din partea Guvernului urmeaza sa discute cu ministrul de Externe Titus Corlatean. MAE a anuntat ca intalnirea dintre Corlatean si emisarul SUA va avea loc sambata, la ora 9.00.

Premierul Victor Ponta nu se afla in Romania, informatie confirmata atat de Liviu Dragnea, cat si de ministrul de Externe, Titus Corlatean, care a declarat ca programul premierului Victor Ponta era facut de multa vreme si nu putea fi modificat pentru a include o intrevedere cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland. 

Vizita oficialului american, care este si seful biroului Europa si Euroasia din Departamentul de Stat, are loc in contextul unui turneu european care mai include escale la Haga, Berlin, Vilnius si Paris.

Intrebat de jurnalisti despre vizita oficialului american la Bucuresti, ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca pe agenda se afla probleme legate de parteneriatul bilateral strategic, recunoscand ca in discutie vor fi aduse si cele legate de statul de drept „care la un moment dat pot parea sensibile”.

Ministrul a precizat ca, din punctul de vedere al partii romane, este mai bine ca aceste aspecte sa fie clarificate direct si nu prin intermediul altor mijloace.