Victoria ROMANIEI impotriva COREEI de SUD, considerata SOCUL Mondialelor

VICTORIA reprezentativei de tenis de masa feminin a Romaniei asupra COREEI de SUD poate fi considerat cel mai mare SOC al Campionatelor Mondiale pe echipe de pana acum, a notat, vineri, pe site-ul oficial, forul international.

“Tarile asiatice batandu-le pe cele europene in competitiile europene s-a intamplat de atatea ori in era moderna, incat a devenit o obisnuinta. Totusi, vineri dupa amiaza la Tokyo, lucrurile s-au inversat. In prima divizie, Coreea de Nord a invins Ucraina, dar au urmat doua victorii pentru echipele de pe batranul continent; Olanda a trecut de Taiwan inainte ca ROMANIA sa realizeze ceea ce poate fi considerat cel mai mare SOC al turneului de pana acum”, a notat federatia internationala.

Citeste si: ROMANIA, in optimi la CM de tenis de masa de la Tokyo

Editorialistul ITTF, Ian Marshall, a povestit dramatismul ultimului set, unul in care Bernadette Szocs a condus-o pe Yang Haeun cu 5-0, a fost egalata la cinci, insa a reusit sa isi revina si sa castige urmatoarele sase puncte consecutiv si astfel sa obtina o victorie mare pentru ROMANIA. “Favorite 9, romancele au batut COREEA de SUD, cap de serie numarul trei si medaliata cu bronz in urma cu doi ani la Campionatele Mondiale de la Dortmund. Mai departe a fost o competitie pe echipe, iar Elizabeta Samara, Daniela Monteiro-Dodean si Bernadette Szocs au obtinut cate o victorie. In meciul decisiv, Szocs si Yang Haeun si-au impartit seturile.

In ultimul set, Bernadette Szocs conducea cu 5-0, insa Yang Haeun a castigat urmatoarele trei puncte. Viorel Filimon, antrenorul ROMANIEI, realizand momentul bun prin care trecea COREEA de SUD a solicitat time-out pentru a calma corabia si a mentine avantajul. Totusi, Yang Haeun a egalat la 5, iar balanta inclina acum in favoarea COREEA de SUD. Insa nu, Bernadette Szocs a castigat urmatoarele sase puncte”, a adaugat Marshall.

Citeste si: VICTOR HANESCU s-a calificat in sferturi la PORTUGAL OPEN

Nationala feminina de TENIS de masa a ROMANIEI s-a CALIFICAT in sferturile primei divizii de la CAMPIONATUL MONDIAL pe echipe de la Tokyo, dupa ce a invins, vineri, cu scorul de 3-2, reprezentativa COREEI de SUD, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Elizabeta Samara a invins-o pe Haeun Yang, scor 3-2 si a pierdut meciul cu Hyowon Seo, scor 1-3. Bernadette Szocs a fost invinsa de Hyowon Seo, scor 3-1, dar a castigat meciul cu Haeun Yang, scor 3-2, iar Daniela Dodean a trecut de Hajung Seok, scor 3-2.

In sferturile de finala, ROMANIA va intalni echipa statului SINGAPORE.

Sursa foto: cronicaromana.ro