Victorie importanta pentru ARMATA IRAKIANA in RAZBOIUL CU ISIS, cu ajutorul COALITIEI condusa de SUA

Toti combatantii gruparii jihadiste STATUL ISLAMIC (SI) au parasit duminica complexul guvernamental strategic din orasul RAMADI, situat in VESTUL IRAKULUI, pe care fortele irakiene incearca sa-l recucereasca, transmite AFP.

‘Toti combatantii DAESH (acronimul in limba araba al STATULUI ISLAMIC) au plecat. Nu mai exista rezistenta. Fortele noastre au incercuit complexul si controleaza toate intrarile si cladirile adiacente’, a declarat Sabah al-Numan, purtator de cuvant al fortelor de elita antiteroriste irakiene.

El a precizat ca zona urmeaza sa fie curatata de mine si alte incarcaturi explozive plasate de militantii STATULUI ISLAMIC inainte de sosirea fortelor guvernamentale irakiene in RAMADI.

CITESTE SI: LUPTE VIOLENTE INTRE ARMATA IRAKIANA SI STATUL ISLAMIC IN ORASUL RAMADI

Situat la 120 de kilometri vest de Bagdad, RAMADI este resedinta provinciei majoritar sunite Al-Anbar, cea mai mare din Irak si frontaliera cu Siria, Iordania si Arabia Saudita.

Ajutate de raidurile aeriene ale COALITIEI INTERNATIONALE CONDUSE DE SUA, fortele de elita antiteroriste si armata irakiene au reusit sa intre marti in centrul orasului Ramadi in vederea recuceririi acestuia din mainile combatantilor SI.

Sursa foto: telegraph