Videanu: Vreau sa-mi dovedesc nevinovatia, o sa cer desecretizarea sedintelor de guvern

videanu

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat marti seara, la RTV, ca isi va demonstra nevinovatia in dosarul in care este acuzat de subminarea economiei nationale, chiar daca asta va presupune desecretizarea sedintelor de Guvern. 

“Vreau sa-mi dovedesc nevinovatia in instanta, dar incerc sa va conving si pe dumneavoastra. (…) O sa cer desecretizarea sedintelor de guvern pentru a afla adevarul. O sa cer autoritatilor asta, la un moment in care o sa dau detaliile pe care le stiu procurorilor, o sa cerem sa desecretizam sedintele de Guvern”, a declarat Videanu.

Referitor la stenogramele aparute in presa, Videanu a precizat ca isi aminteste foarte bine toate discutiile, desi nu au fost numeroase cu Marcel Piteiu, fostul director al Romgaz.

“Inteleg din ceea ce a aparut in presa ca am fost monitorizat timp de un an si jumatate, iar asta e foarte bine. (…) Probabil o sa apara complete (stenograme – n.r.) la un moment dat. Rememorand ceea ce se discuta despre aceste stenograme, mi-aduc foarte bine aminte ceea ce am discutat. Din ceea ce am vazut azi, am vazut ca ele sunt din 2009 si se intind pana dincolo de mandatul meu de ministru. Nu sunt de acum patru ani, ci de acum doi ani si ceva. Stiu pentru ca nu au fost foarte multe lucruri pe care le-am discutat cu Marcel Piteiu pe aceasta problema. Nu am acces la un material, dar din ceea ce am vazut, ar fi vorba despre ideea ca as fi aderat la acest complot”, a spus Videanu.

Parchetul General a cerut Senatului, luni seara, aviz pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, respectiv pe numele actualului sef al acestui portofoliu, Varujan Vosganian.

Foto: a1.ro