VIDEO / Cele mai frumoase goluri de la Euro 2016

Cel mai recent turneu final continental ne reamintește de emoțiile trăite de spectatorii români, fiind ultima competiție de anvergură la care tricolorii au luat parte.

Clasamentul îl are în frunte pe francezul Dmitri Payet. Jucător de la OM, care pe atunci evolua în Anglia, la West Ham, a scăzut nivelul fotbalistic și nu face din lotul lui Didier Deschamps. De asemenea, vicecampioana mondială, Croația, are doi reprezentanți în top, Luka Modric și Nikola Kalinic.

În clasament și-au găsit loc și ”torpilele” lui Gareth Bale, cel care trebuie să ducă în spate naționala Țării Galilor și la acest turneu final. Bale a înfierbântat toată Anglia, după ce a declarat că ar ieși scandal, dacă va spune la ce echipă se va transfera după Euro. Acum joacă la Tottenham, unde nu s-a înțeles prea bine cu antrenorul Jose Mourinho, plecat între timp la AS Roma. Așadar, insularii așteaptă să-l vadă ce are de gând.

Nu poate exista top fără Cristiano Ronaldo. Acum 5 ani, portughezul era cel mai tânăr marcator la 4 turnee finale. Acum, îl bifează pe al 5-lea, devenind singurul care s-a aflat pe teren la atât de multe Europene. De altfel, Cristiano cauta sa doboare noi recorduri la acest turneu final.

Anglia l-a trimis în top pe mijlocașul Eric Dier, care nu se regăsește în lotul de acum. Nici Italia nu-l mai are pe Graziano Pelle, autorul unui vole de spectaculos în 2016, execuție care i-a asigurat un salariu astronomic în campionatul din China.

Slovacia a trăit mult de pe urma execuțiilor avute de căpitanul Marek Hamsik. Mijlocașul ofensiv a plecat de la Napoli, iar gloria lui a rămas la poalele Vezuviului.

Ungaria a surprins cu golul lui Zoltan Stieber. În ultimul an, statul maghiar a investit puternic în trei discipline sportive: fotbal, polo și tenis de câmp, iar roadele se văd acum, când s-au calificat din nou la Euro.

Topul ne arată și ”consumul” de fotbaliști din aceste vremuri și cât de greu este să te menții la un nivel competitiv pentru o lungă perioadă de timp.

Dintre marcatorii de elită din 2016, doar trei sunt la actualul turneu final: Ronaldo, Modrici și Bale. Nu întâmplător, toți trei au în palmares numele Real Madrid, iar doi dintre aceștia au cucerit Balonul de Aur.

Top goluri la Euro 2016

1.Dimitri Payer (Franța);
2. Luka Modric (Croația);
3. Cristiano Ronaldo (Portugalia);
4. Nikola Kalinic (Croația);
5. Gareth Bale (Țara Galilor);
6. Eric Dier (Anglia);
7.Marek Hamsik (Slovacia);
8. Gareth Bale (Țara Galilor);
9. Zoltan Stieber (Ungaria);
10. Graziano Pelle (Italia).