VIDEO COPA AMERICA 2015: Cea mai importanta competitie organizata de CONMEBOL a ajuns la editia 44

COPA AMERICA 2015. Cea de-a 44-a editie a COPA AMERICA se desfasoara intre 11 iunie si 4 iulie 2015. Competitia cuprinde 12 echipe nationale si se desfasoara pe 9 stadioane din CHILE.

COPA AMERICA 2015. Echipele participante, in numar de 12, sunt: Argentina, Columbia, Paraguay, Bolivia, Ecuador, Peru, Brazilia, Jamaica, Uruguay, Chile, Mexic si Venezuela. Jamaica si Mexic au statut de tari invitate. Intrecerea este organizata de Confederatia Sudamericana de Fotbal (CONMEBOL), corpul administrativ al fotbalului in majoritatea tarilor Americii de Sud.

COPA AMERICA 2015. Cele noua stadioane care gazduiesc meciurile de la COPA AMERICA 2015 sunt: Estadio Regional de Antofagasta (din orasul Antofagasta); Sausalito (din Vina del Mar); Estadio Nacional si Estadio David Arellano (din Santiago); Estadio Municipal de Conception (din Conception); Estadio La Portada (din La Serena); Estadio Elias Figueroa (din Valparaiso); Estadio El Teniente (din Rancagua) si Estadio Municipal German Becker (din Temuco). COPA AMERICA 2015. Cele doua stadioane din capitala Santiago sunt cele mai mare dintre cele noua, avand 48.665, respectiv 47.347 locuri.

Grupele de la COPA AMERICA 2015 au fost stabilite la 24 noiembrie 2014. Conform tragerii la sorti, in Grupa A vor juca Chile, Mexic, Ecuador si Bolivia; in Grupa B — Argentina, Uruguay, Paraguay si Jamaica; Grupa C — Brazilia, Columbia, Peru si Venezuela. Finala se va juca la 4 iulie, pe stadionul National din Santiago.

COPA AMERICA 2015. Mingea oficiala a turneului se numeste NIKE CACHANA, acesta din urma insemnand ”fenta” sau ”dribling”, iar mascota oficiala se numeste ”Zincha” si e reprezentata de o vulpe.

Precedenta editie a COPA AMERICA a avut loc intre 1 — 24 iulie 2011, in Argentina. Castigatoare a fost selectionata din Uruguay, care a invins echipa Paraguayului cu 3 — 0, in finala de pe stadionul Monumental Antonio Vespucio Liberti, din Buenos Aires, in fata a 57.921 spectatori. Au marcat Suarez (minutul 11) si Forlan (minutele 41, 89). A fost primul titlu de COPA AMERICA pe care Uruguay l-a castigat din 1995. Pe locul trei s-a situat Peru.

COPA AMERICA 2015. In cele 26 de meciuri de la COPA AMERICA 2011, s-au inscris 54 de goluri. In medie, fiecare joc a fost urmarit din tribune de 34.000 de spectatori. Golgheterul competitiei a fost Paolo Guerrero, cu cinci reusite, iar cel mai bun jucator a fost desemnat Luis Suarez.

COPA AMERICA este cea mai veche competitie continentala intre echipe nationale. A debutat in 1916, in Buenos Aires, Argentina dorind, astfel, sa marcheze 100 de ani de independenta nationala. La prima editie au participat, pe langa echipa gazda, reprezentativele din Chile, Uruguay si Brazilia. In prezent, competitia strange echipele celor 10 tari membre ale CONMEBOL, inca doua fiind invitate. De obicei, invitatele sunt Costa Rica, Mexic si SUA. Cele mai multe titluri de campioni ai continentului Sud-American le detine Uruguayul, campionii en-titre. Argentina a castigat trofeul de 14 ori, iar Brazilia — de opt ori. Columbia si Bolivia au castigat, fiecare, o singura data. In total, sapte echipe nationale au castigat, de-a lungul anilor, COPA AMERICA, celelalte doua fiind Paraguay si Peru.

Sursa foto si video: youtube.com